Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja, levyseppähitsaaja, koneautomaatioasentaja

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Raisio

Alkavat koulutukset
Raisio
Joustavasti

Raisio
Joustavasti

Video

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja, levyseppähitsaaja, koneautomaatioasentaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja, levyseppähitsaaja, koneautomaatioasentaja

Kone- ja tuotantotekniikka tarjoaa monipuolisia työtehtäviä konepajoilla, verstailla ja teollisuudessa. Alan ammateissa pääset työskentelemään modernin teknologian parissa sekä suunnittelemaan ja valmistamaan mm. rakenteita ja koneiden osia.

Kuvaus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä:

  • ammatilliset tutkinnon osat 145 osaamispistettä
  • yhteiset tutkinnon osat 35 osp.

Metallialan opinnoissa opinnoissa tutustut moderneihin valmistustekniikoihin ja automaation ja digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin sekä erilaisiin materiaaleihin. Ensimmäisen opiskeluvuoden sisältö on kaikille sama: koneistuksen, levytöiden ja hitsauksen sekä asennuksen ja automaation perustyöt. Näin kaikki opiskelijat saavat ennen osaamisalan valintaa kuvan siitä, mitä eri osaamisalojen opinnot sisältävät. Hakeutuminen tutkintonimikekohtaisiin opintoihin (koneistaja, koneautomaatioasentaja, levyseppähitsaaja) tapahtuu ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä.

*******
Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa:

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen
  • Asennus- ja automaatiotyöt
  • sekä osaamisalan mukaiset pakolliset tutkinnon osat.

Osaamisalan valinnan jälkeen syvennytään joko huolto- ja kunnossapitoasennuksiin (koneautomaatioasentaja), sorvaukseen, jyrsintään ja koneistukseen (koneistaja) tai hitsaukseen ja levy- ja rakennetöihin (levyseppähitsaaja).

Koulutussopimus eli osaamisen hankkiminen työpaikoilla on osa tutkintoa. Voit halutessasi suorittaa osan siitä ulkomailla. Opiskelun aikana suoritat myös hätäensiapu-, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Työelämässä

Työpaikkoja tarjoavat pääasiassa konepajat, metalliverstaat, telakat ja erilaiset teollisuuden yritykset. Alalla työskentelevien ammattinimikkeitä ovat mm. kokoonpanija, tuotantotyöntekijä ja koneistaja.

Hakeminen

Yhteishaun kautta hakeutuvat: aloitus elokuussa 2023 (aloituspaikkoja yhteishaussa 45 kpl). Jatkuvalla haulla hakeutuvien aloitus joustavasti. Työvoimakoulutuksien aloitusajat TE-palveluiden sivuilta.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto I levyseppähitsaaja, koneistaja tai koneautomaatioasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja, levyseppähitsaaja, koneautomaatioasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja, levyseppähitsaaja, koneautomaatioasentaja täytä seuraavat tiedot: