Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

OSAO
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
11.1.2021
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku, 2.10. – 22.11.2020
   
Lähiopetus
Oulu
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

Koneistajana työskentelet osana tuotantoa, jossa valmistetaan osia metallista työpiirustusten mukaisesti manuaalikoneilla tai käyttämällä tietokoneohjattuja laitteita ja CNC- työstökeskuksia. Osien valmistus voi olla yksittäiskappaleiden tekemistä tai sarjavalmistusta.

Osaat suunnitella eri työvaiheiden järjestyksen sekä käyttää alan materiaaleja ja menetelmiä turvallisesti. Osaat ohjelmoida CNC- työstökeskusta ja käyttää sitä valmistukseen ja lisäksi osaat mallintaa osia 3D-tulostamalla.

Voit toimia myös valmistettujen tuotteiden mittaus- ja laadunvarmistustehtävissä. Osaat lukea ja hyödyntää alan teknisiä kuvia ja dokumentteja. Tunnet myös automaation, digitalisaation ja robotiikan tuomia mahdollisuuksia.

Koneistajan osaamisalue

Koneistaja tietää miten teräs ja muovi muotoutuvat. Kappaleet lastutaan suunnittelijan teknisiä piirustuksia seuraten. Työhön sisältyy myös tietokoneohjattujen työstökoneiden ohjelmointia ja käyttöä. Koneistajan opinnot painottuvat metallien ja muovien sorvaukseen, jyrsintään ja hiontaan. Koneistaja voi työskennellä niin pienessä työpajassa kuin vaikka valtamerialuksen konehuoneessakin.

Opiskelu

OSAOn koneistajan koulutus koostuu pakollisista ammatillisista ja kaikille yhteisistä tutkinnon osista. Tutkinnon osia ovat muun muassa asennuksen ja automaation perustyöt, koneistuksen opinnot ja levytöiden ja hitsauksen perustyöt.

Tutkinnon laajuus on kokonaisuudessaan 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen, 25 osp
  • Asennus- ja automaatiotyöt, 10 osp
  • Koneistus, 30 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat, 80 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO


OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: