Erikoisammattitutkinnot

Energia-alan erikoisammattitutkinto | voimalaitosmestari

OSAO, paikassa Kaukovainio
Pituus
Noin 1,5 vuotta
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Noin 1,5 vuotta
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Energia-alan erikoisammattitutkinto | voimalaitosmestari

Työskenteletkö energia-alan kattilalaitoksilla tuotanto-, käyttö ja kunnossapitotehtävissä? Suorita energia-alan erikoisammattitutkinto ja saat tutkintonimikkeen voimalaitosmestari sekä tutkintotodistuksen, jolla voit hakea konemestarin ja ylikonemestarin pätevyyskirjaa.

Ammatti ja opinnot

Tutkinto on suunnattu sinulle, joka työskentelet energia-alan kattilalaitoksilla tuotanto-, käyttö ja kunnossapitotehtävissä (esim. voimalaitokset, kaukolämpölaitokset ja metsäteollisuuden kattilalaitokset).

Tutkinnon suoritettuasi saat tutkintonimikkeen voimalaitosmestari sekä tutkintotodistuksen, jolla voit hakea konemestarin ja ylikonemestarin pätevyyskirjaa asetuksen (891/1999) mukaisesti. Konemestarin pätevyyskirjalla voit toimia kattilalaitoksen käytön valvojana teholuku  ≤ 5000 bar x MW. Ylikonemestarin pätevyyskirjalla voit toimia kattilalaitoksen käytön valvojana teholuku  > 5000 bar x MW.

Voimalaitoksen käyttäjänä osaat voimalaitosprosessien käytön ja tunnet prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet. Osaat toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Tunnet yleisimmät prosessilaitteet ja hallitset kunnonvalvonnan merkityksen käytön, seisokin ja säilönnän aikana. Sinulla on valmiudet toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä itsenäisesti sekä työryhmän ohjaamiseen liittyvissä tehtävissä. Huomioit työssäsi ympäristön sekä työturvallisuus-, paineastia-, sähköturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Voimalaitosmestarin tutkintonimike mahdollistaa työskentelyn voimalaitoksilla, kaukolämpölaitoksilla, metsäteollisuuden kattilalaitoksilla (sellu- ja sahateollisuus) sekä teollisuuden prosessihöyryä tuottavilla kattilalaitoksilla.

Voimalaitosmestari voi toimia esimerkiksi seuraavissa työtehtävissä:

  • valvomo-operaattori
  • vuoromestari
  • päivämestari
  • osastomestari
  • käyttöpäällikkö
  • kattilalaitoksen käytön valvoja (pätevyyskirja).

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Kaukovainio
  • Hakuaika: jatkuva haku

Hakeminen

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Koulutus voidaan toteuttaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Energia-alan erikoisammattitutkinnon kielitaitosuositus on B2.1.

Tutkinto / todistus

Energia-alan erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 € (alv 0 %)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu