Ammattitutkinnot

Vammaisalan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Tuusula
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vammaisalan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Kouluttaudu vammaisalan osaajaksi!

Vammaisalan ammattitutkinnon suorittaneena teet tärkeää työtä vammaisten ihmisten parissa. Koulutus on hyvin käytännönläheistä ja työelämälähtöistä.

Henkilökohtainen avustaja: Henkilökohtaisen avun osaamisalan suorittaneena ammattilaisena työskentelet henkilökohtaisena avustajana. Toimit henkilökohtaisena avustajana asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa vammaisuutensa tai sairautensa takia. Avustat henkilökohtaisen avun käyttäjää päivittäisissä toimissa, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä itsemääräämisoikeutta vahvistaen. Työpaikat sijoittuvat henkilökohtaisen avunkäyttäjän elämänpiirin ympäristöihin sekä tilanteisiin kotona ja kodin ulkopuolella. Esimerkiksi kotiympäristöt, työpaikat, opiskelupaikat, harrastusympäristöt, vapaa-ajan ympäristöt, matkat.

Kehitysvamma-alan ohjaaja (AT): Kehitysvamma-alan osaamisalan suorittaneena työskentelet julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin työpaikoissa, joissa eri-ikäiset kehitysvammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, työskentelevät tai ovat palveluiden käyttäjinä. Toimit yksilökeskeisesti, mahdollistat asiakkaan omat valinnat ja tuet asiakkaan osallisuutta. Edistät eri tavoin asiakkaan toimintakykyä, oppimista ja kommunikointia arjen tilanteissa ja käytät puhetta korvaavia kommunikaatiomenetelmiä ja selkokieltä. Vammaisalan työpaikat sijoittuvat julkiselle, yksityiselle ja kolmannelle sektorille. Erityisesti asumispalveluyksiköt, erityisoppilaitokset, päiväkodit, vammaisten henkilöiden päivä- ja työtoiminta sekä kuntoutusyksiköt.

Keudassa opiskelet joustavasti ja työelämälähtöisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman mukaisesti.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Koulutus sopii hyvin henkilökohtaisen avustajan työssä toimiville tai siitä kiinnostuneille sekä vammaistyössä ja kehitysvamma-alalla, hoitotyössä sekä kasvatus-, opetus- ja ohjaustyössä toimiville henkilöille tai alasta kiinnostuneille. Koulutus ei edellytä aikaisempaa sosiaali- ja terveysalan koulutusta tai tutkintoja. Tätä tutkintoa voi opiskella vain, jos täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Lisäksi sinun tulee esittää rikostaustaote ennen työpaikalla tapahtuvaa oppimista, mikäli työskentelet koulutuksen aikana alaikäisten parissa työpaikalla, jossa vaaditaan rikostaustaotteen esittämistä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena. Hankit osaamista työpaikalla, verkko-opintoina ja teemapäivissä (lähiopetus). Koulutuksen voi aloittaa koska tahansa. Teemapäivät ovat kerran kuukaudessa maanantaisin Keudan Kirkkotien toimipisteessä Tuusulassa. Teemapäivien aikataulu:

6.5.2024 12.8.2024 2.9. 2024 7.10. 2024 4.11. 2024 2.12. 2024

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1–2 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksena.

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppi- tai koulutussopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 200 euroa ja yksittäisissä tutkinnon osissa opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Laine Tuija

Opettaja

+358504150859

Tuusula, Kirkkotie 31

Kari Outi

Opinto-ohjaaja

+358504344105

Tuusula, Kirkkotie 31

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vammaisalan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu