Ammatilliset perustutkinnot

Hevostalouden perustutkinto | hevospalveluohjaaja

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kaustinen
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hevostalouden perustutkinto | hevospalveluohjaaja

Tyttö ja hevonen

Koulutuksessa hankit osaamista hevosten hoitoon, ratsastukseen (tai johonkin muuhun hevosurheilun lajiin), ratsastuksen (tai jonkin muun hevosurheilulajin) ja hevostaitojen opettamiseen sekä ratsastusretkien tai erilaisten kurssien tai tapahtumien järjestämiseen monipuolisesti. Koulutuksessa voit siis erikoistua valitsemaasi lajiin:

 • Ratsastus, jossa opit ohjaamaan ratsastusta tasolla helppo C.
 • Islanninhevoset, jossa ratsastat tasolla helppo B ja ratsastat askellajiratsastusnäytön (käynti, ravi, laukka ja töltti). Opit ohjaamaan harrasteratsastajia islanninhevosilla.
 • Lännenratsastus, jossa ratsastat tasolla 2 kolmessa lajissa, joista yksi voi olla maastakäsittelylaji. Opit ohjaamaan lännenratsastusta tasolla 1.
 • Vikellys, jossa vikellät itse C tasolla ja juoksutat laukassa. Opit ohjaamaan C-tasolla, käynnissä.
 • Jonkin muun laji kuten valjakkoajo, ravikoulu tai muu hevosurheilu laji, ratsastat/ajat/tms. tuotetun palvelun edellyttämällä tasolla. Opit ohjaamaan harrastajia lajissa. 

Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan hevosharrastepalveluja kuten ratsastusretkiä tai erilaisia kursseja tai hevostapahtumia.

Sisältö

Koulutuksessa suoritetaan Hevostalouden perustutkinnon osat:
Hevospalveluohjaajana toimiminen 40 osp
Hevosharrastepalvelujen tai tapahtumien tuottaminen 20 osp
Hevosten päivittäisistä hoitotoimista huolehtiminen 10 osp

Koulutus kestää noin 1 vuoden. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, ohjattua itsenäistä harjoittelua ja verkko-opiskelua sekä itsenäistä tiedonhakua. Opetuksessa hyödynnetään ratsastussimulaattoria.

Opiskelijalla tulee olla käytössä valittuun lajiin soveltuva hevonen (oma tai esim. työpaikan hevonen) sekä työssäoppimispaikka, jossa pääsee harjoittelemaan hevosten hoidon lisäksi valittua hevosurheilun lajia ja sen ohjaamista.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Lähiopetus
 • Kaustinen
 • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Kaustinen
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu hevosalan erilaisten palvelujen ohjaamisesta kiinnostuneille. Mahdollisuus saada SRL:n Hevosharrasteohjaaja-todistus. Mahdollisuus erikoistua harrastamaansa hevosurheilun lajiin.

Hakeutujilta edellytämme monipuolisia tietoja ja taitoja hevosalalta sekä hyvää oman lajin perusosaamista (koulutuksen tai harrastustoiminnan tai työkokemuksen avulla hankittuna).
Mikäli sinulla ei ole riittävää kokemusta hevosalalta, hakeudu ensin hevostalouden perustutkinnon ammatillisiin pakollisiin tutkinnonosiin.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto, hevospalveluohjaaja (hevostenhoitaja)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevospalveluohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu