Ammatilliset perustutkinnot

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Ylä-Savon ammattiopisto, paikassa Kiuruvesi
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

hevonen ja hevostenhoitaja

Sinustako hevostenhoitaja? Viihdytkö hyvin eläinten parissa, ja haluat jatkuvasti ylläpitää ja kehittää hevosten käsittelytaitoasi? Onko sinulla oma-aloitteisuutta ja pidät työstä, jossa tehdään myös fyysisesti raskaita tehtäviä? Hevostenhoitaja, hevostalouden perustutkinto tarjoaa hyvän väylän hevosalalle ja hevosalan ammatteihin.

Hevostenhoitajan työhön mahtuu monenlaista – kengittämisestä aina hevosvarusteiden huoltoon ja valmistamiseen. Hevostenhoitaja huolehtii hevosten päivittäisestä terveydestä ja hyvinvoinnista, ja hevostenoitajana voit erikoistua joko hevosten kasvatus- ja hoitotyöhön tai ravihevosten valmentamiseen ja kilpailuttamiseen tai hevosharrastepalveluiden tuottamiseen.

Arki pitää sisällään monimuotoisia tallitöitä, kuten karsinan ja tallin siivousta, ruokinnasta huolehtimista, lannan käsittelyä, laiduntamisen järjestelyä ja laitumen huoltotöitä sekä liikutuksia niin ajaen kuin ratsaillakin. Pääset osallistumaan myös siitoshevosten ja varsojen hoitoon oriasemalla.

Hevostalouden perustutkinto, hevostenhoitaja, on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Työpaikka ja käytössä olevat hevoset: Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena työn ohessa (työpaikka/työssäoppimispaikka hevosalalla välttämätön). Työpaikan/ työssäoppimispaikan hakija hankkii itse (myös oma yritys käy). Työpaikassa tulisi päästä harjoittelemaan mahdollisimman monipuolisesti tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksia. Paikan ei tarvitse olla sama koko koulutuksen ajan. Ratsastuksenohjaajaksi aikovilla koulutustyöpaikan täytyisi olla mielellään SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja opiskelijan oman ratsastustaidon tulisi kehittyä koulutusaikana tutkinnon osaamistavoitteiden mukaisesti. Työssäoppimispaikka ravisuuntautuneilla tulisi olla aktiivisesti toimiva ravitalli. Lisäksi työpaikkaohjaajalle tulee olla riittävät tiedot ja taidot opiskelijan ohjauksessa.
Kielitaitovaatimus A2

Lisäksi ratsastuksenohjaajilla ja hevosharrastepalveluiden tuottamiseen erikoistuvilla tulee olla vähintään helppo B-tasoinen hevonen/ hevosia käytössään. Ratsastuksenohjaajien soveltuvuuskokeessa estekorkeus on n. 80–90 cm, hevosharrastepalveluiden tuottajilla n. 50-60 cm.

Lähijaksoilla asuminen ja ruokailu maksuton.
Tallipaikka maksullinen.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Kiuruvesi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Kiuruvesi
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | hevostenhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ylä-Savon ammattiopisto
Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

Ylä-Savon ammattiopisto

YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. YSAO tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestää lyhytkoulutuksia. Opiskelijoina on nuoria ja aikuisia yli 4000 noin 150...

Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu