Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut

25 maalis 2022
Sairaanhoitajan kielivaatimukset
Hei! Olen Venäjältä. Haluaisin opiskella sairaalanhoitajaksi. Mutta en tiedä missä ja mitä kielen tason tarvitsen. Myös onko ammattikouluissa suomen kielen tentit, tai pitääkö minun tehdä YKI?

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suomen viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Suomessa työskentelevältä sairaanhoitajalta vaaditaan hänen hoitamiensa tehtävien edellyttämä riittävä kielitaito. Valvira voi tarkistaa suomen tai ruotsin kielen taidon kaikilta niiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet tutkintonsa tai hankkineet ammattipätevyytensä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä taikka suorittaneet niin kutsutut yleissivistävät opinnot muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä.

Riittävän kielitaidon voit osoittaa esimerkiksi Valtiohallinnon kielitutkinnon tai yleisen kielitutkinnon avulla. Valtiohallinnon kielitutkinnosta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso kaikilta osa-alueilta ja yleisestä kielitutkinnosta vähintään keskitason tutkinto (tasot 3–4) kaikilta osa-alueilta.

Terveydenhuoltoalan kielivaatimuksista voit lukea lisää täältä ja sairaanhoitajan koulutuksiin voit tutustua lisää esimerkiksi täältä. Suosittelen sinua olemaan myös yhteydessä sairaanhoitajakoulutuksia järjestävien oppilaitosten hakupalveluihin, he osaavat auttaa asiasi kanssa parhaiten.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

01 loka 2021
Oppilaitoksen vaihtaminen
Heippa, olen opiskellut sote alaa 1v ammattikoulussa aikuiskoulutus puolella Raisiossa ja haluaisin vaihtaa koulun Tampereelle onko se mahdollista

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Koulun vaihtoon liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan oppilaitokseen, johon haluat vaihtaa. Kannattaa katsastaa uuden oppilaitoksen verkkosivuja ja ottaa yhteyttä sähköpostitse tai soittaa suoraan esimerkiksi puhelinvaihteeseen, josta sinut osataan ohjata eteenpäin oikealle henkilölle.

Aurinkoista syksyä.

Hugo / Studentum.fi

13 elo 2020
Puusepän tai veneenrakentajan opinnot
Hei

Tuttava Etelä-Koreasta olisi kiinnostunut opiskelemaan puusepän tai veneenrakentajan tutkinnon. Oli ollut yhteydessä Sasky:n, josta oli ymmärtänyt että ulkomaisia opiskelijoita ei oteta opiskelemaan ollenkaan. Hän kyseli minulta että koskeeko tämä ammatillista koulutusta kokonaisuudessaan tällä hetkellä.

Hänellä on erinomainen englannin kielen taito, mutta ei suomen kielen taitoa.

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Olisikohan kyseessä ollut tilanne, jossa opintoja ei ollut tarjolla englanninkielisenä. Harmillista joka tapauksessa.

Englanninkielisiä ammatillisia opintoja vaikuttaisi tosiaan olevan tarjolla rajallisesti – en löytänyt tällä hetkellä ollenkaan tarjontaa puusepän tai veneenrakentajan koulutuksista.

Tässä vielä listaus ammatillisista oppilaitoksista, jotka järjestävät puusepän ja/tai veneenrakentajan koulutusta. Tuttavasi voi halutessaan olla vielä heihin yhteydessä ja kysyä mahdollisuutta englanninkielisiin opintoihin. Voi tosin olla, että ks. opintoja on tarjolla vain suomeksi.

Voisiko joku näistä englanninkielisistä koulutuksista kiinnostaa tuttavaasi?

Tässä lisäksi listaus suomen kielen opinnoista, mikäli ne kiinnostavat häntä.

Pahoittelen, etten osaa auttaa enempää. Toivottavasti näistä vinkeistä olisi hyötyä sopivan koulutuksen löytämisessä!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua