Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut

01 loka 2021
Oppilaitoksen vaihtaminen
Heippa, olen opiskellut sote alaa 1v ammattikoulussa aikuiskoulutus puolella Raisiossa ja haluaisin vaihtaa koulun Tampereelle onko se mahdollista

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Koulun vaihtoon liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan oppilaitokseen, johon haluat vaihtaa. Kannattaa katsastaa uuden oppilaitoksen verkkosivuja ja ottaa yhteyttä sähköpostitse tai soittaa suoraan esimerkiksi puhelinvaihteeseen, josta sinut osataan ohjata eteenpäin oikealle henkilölle.

Aurinkoista syksyä.

Hugo / Studentum.fi

13 elo 2020
Puusepän tai veneenrakentajan opinnot
Hei

Tuttava Etelä-Koreasta olisi kiinnostunut opiskelemaan puusepän tai veneenrakentajan tutkinnon. Oli ollut yhteydessä Sasky:n, josta oli ymmärtänyt että ulkomaisia opiskelijoita ei oteta opiskelemaan ollenkaan. Hän kyseli minulta että koskeeko tämä ammatillista koulutusta kokonaisuudessaan tällä hetkellä.

Hänellä on erinomainen englannin kielen taito, mutta ei suomen kielen taitoa.

Hei!

Kiitos kysymyksestä. Olisikohan kyseessä ollut tilanne, jossa opintoja ei ollut tarjolla englanninkielisenä. Harmillista joka tapauksessa.

Englanninkielisiä ammatillisia opintoja vaikuttaisi tosiaan olevan tarjolla rajallisesti – en löytänyt tällä hetkellä ollenkaan tarjontaa puusepän tai veneenrakentajan koulutuksista.

Tässä vielä listaus ammatillisista oppilaitoksista, jotka järjestävät puusepän ja/tai veneenrakentajan koulutusta. Tuttavasi voi halutessaan olla vielä heihin yhteydessä ja kysyä mahdollisuutta englanninkielisiin opintoihin. Voi tosin olla, että ks. opintoja on tarjolla vain suomeksi.

Voisiko joku näistä englanninkielisistä koulutuksista kiinnostaa tuttavaasi?

Tässä lisäksi listaus suomen kielen opinnoista, mikäli ne kiinnostavat häntä.

Pahoittelen, etten osaa auttaa enempää. Toivottavasti näistä vinkeistä olisi hyötyä sopivan koulutuksen löytämisessä!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

03 kesä 2020
Oppilaitoksen vaihto ulkomaille
Hei tuli mieleen että kun täytät 18 ja ammattikoulua vuosi jäljellä voiko vaihtaa koulua ulkomaille opiskelemaan parisuhde tilanteen vuoksi että jatkaa toisessa maassa opiskelut loppuun?

Vastaus

Hei ja kiitos viestistäsi!

Jotta pystyisit suorittamaan tutkintosi loppuun ulkomailla, ulkomaan oppilaitoksen pitäisi olla yhteistyöoppilaitos Suomen oppilaitoksesi kanssa. Usein ulkomaiset tutkinnot saattavat vastata eri tutkintoja Suomessa, mikä tarkoittaa sitä, että yliopistopohjainen tutkinto ulkomailla voi olla ammattikorkeakoulua vastaava koulutus Suomessa.

Esimerkiksi Ranskassa fysioterapeutin tutkinto on yliopistopohjainen, kun taas Suomessa se on ammattikorkeakoulussa suoritettava tutkinto.

Suosittelen sinua siis tiedustelemaan tarkat tiedot ulkomaisesta oppilaitoksesta, johon haluaisit hakea sekä keskustelemaan opinto-ohjaajasi kanssa täällä Suomessa - hän varmasti tietää, miten asian kanssa edetä.

Toivottavasti löydät etsimäsi ja onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua