Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut


31 heinä 2019
Vaihto toiselle paikkakunnalle opiskelemaan
Miten ammattikoulun vaihto toiselle paikkakunnalle käytännössä onnistuu? Aloitan nyt syksyllä Kajaanissa logistiikan perustutkinnon ja haluaisin vuoden päästä vaihtaa Tampereelle opiskelemaan samaa alaa. Onko tämä mahdollista?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Kun kyse on ammattiopistosta, koulun vaihto onnistuu, jos toisella paikkakunnalla järjestetään vastaavaa koulutusta. Sinun tapauksessasi näin on.

Koulun vaihdosta kannattaa keskustella mahdollisimman pian opintojen alettua opinto-ohjaajasi kanssa. Hän osaa neuvoa käytännön asioissa ja muissa järjestelyissä. Näin voit suunnitella ensimmäisen vuoden opintosi sen mukaan, että voit mahdollisimman jouhevasti jatkaa opintoja toisella paikkakunnalla.

Tsemppiä tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

26 helmi 2018
Ulkomailta suomalaiseen ammattikouluun
Hei
Haluan tietää, pääsetkö opiskelemaan ulkomailta ammattikoulun? Aasiasta peruskoulupohjalla?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ulkomailta voi tulla opiskelemaan suomalaiseen ammattikouluun. Se edellyttää kuitenkin, että olet saanut riittävän perusopetuksen kotimaassasi ja osaat riittävän hyvin suomen kieltä. Opiskeluun on myös muita edellytyksiä. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä suoraan niihin oppilaitoksiin, joihin päätät hakea. He osaavat varmasti auttaa sinua enemmän. 

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

24 maalis 2016
Ammattikoulun vaihtaminen
Miten käytännössä onnistuu vaihto ammattikoulujen välillä? Opiskelen tällä hetkellä Rovaniemellä pintakäsittely puolella ja haluaisin muuttaa Tampereelle opiskelemaan alan loppuun. Alotin Rovaniemellä elokuussa 2015. Onko vaihtoon jotain esteitä ja tuleeko minun hoitaa asia opon välityksellä vai? Kiitos!

Vastaus

Hei,

Kiitos kymyksestäsi. Yleisesti ottaen paikkakunnan vaihtamisessa opintojen aikana ei tulisi olla suurempia esteitä. Ole toki yhteydessä tämänhetkisen koulusi opinto-ohjaajaan, hän varmasti osaa neuvoa sinua käytännönjärjestelyiden suhteen vaihtaessasi opiskelupaikkaa Rovaniemeltä Tampereelle.

Lapin ammattikoulun opinto-oppaassa kerrotaan seuraavaa:

"2.2 AIKUISTEN OPINTO-OHJAAJA TAI VASTAAVA HENKILÖ Aikuisten opinto-ohjaaja tai vastaava henkilö (vastuuopettaja) antaa opiskelijalle henkilökohtaista ohjausta opintojen ja tutkintopolun suunnittelussa sekä muissa aikuisopiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

2.3 VASTUUOPETTAJA Vastuuopettaja ohjaa ja neuvoo opiskeluun liittyvissä asioissa, kuten oppimissuunnitelman laadinnassa, sekä antaa tietoa eri oppimisympäristöistä ja -mahdollisuuksista. Henkilökohtaistamissuunnitelman pohjalta käydään henkilökohtainen ohjauskeskustelu. Tavoitteena on luoda opiskelijalle realistinen oppimissuunnitelma ja huomioida opiskeluun liittyvät erityistarpeet sekä opiskelijan elämäntilanne. Lisäksi käydään läpi asiat, jotka liittyvät työssä oppimisen ohjaukseen ja järjestelyihin."

Tästä linkistä löydät EduLapin opinto-ohjaajat yhteystietoineen.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista alkanutta kevättä!

Ystävällisin terveisin,

Heini Studentumilta


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi