Ammattikoulut

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikoulut

Tietotekniikan opiskelu ammattikoulussa
Hei!
Olen suorittanut lukion ja haluan mennä ammattikouluun opiskelemaan tietotekniikkaa. Haluan tietää, että kuinka kauan koulutus kestää ja mikä ammattikoulu on hyvä?
Vastaus

Hei,

Ammattikoulussa voi suorittaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä, eli n. 2 – 3 vuotta. Opintojen etenemisen osalta tehdään kuitenkin henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jokaiselle opiskelijalle, joten voit myös itse vaikuttaa opintojesi kestoon.

Useat eri ammattikoulut tarjoavat tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa. Voit tutustua tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa tarjoaviin ammattikouluihin esimerkiksi täällä ja valita oppilaitoksen omien kriteeriesi ja toiveidesi mukaan.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Sairaanhoitajan kielivaatimukset
Hei! Olen Venäjältä. Haluaisin opiskella sairaalanhoitajaksi. Mutta en tiedä missä ja mitä kielen tason tarvitsen. Myös onko ammattikouluissa suomen kielen tentit, tai pitääkö minun tehdä YKI?
Vastaus

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suomen viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Suomessa työskentelevältä sairaanhoitajalta vaaditaan hänen hoitamiensa tehtävien edellyttämä riittävä kielitaito. Valvira voi tarkistaa suomen tai ruotsin kielen taidon kaikilta niiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet tutkintonsa tai hankkineet ammattipätevyytensä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä taikka suorittaneet niin kutsutut yleissivistävät opinnot muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä.

Riittävän kielitaidon voit osoittaa esimerkiksi Valtiohallinnon kielitutkinnon tai yleisen kielitutkinnon avulla. Valtiohallinnon kielitutkinnosta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso kaikilta osa-alueilta ja yleisestä kielitutkinnosta vähintään keskitason tutkinto (tasot 3–4) kaikilta osa-alueilta.

Terveydenhuoltoalan kielivaatimuksista voit lukea lisää täältä ja sairaanhoitajan koulutuksiin voit tutustua lisää esimerkiksi täältä. Suosittelen sinua olemaan myös yhteydessä sairaanhoitajakoulutuksia järjestävien oppilaitosten hakupalveluihin, he osaavat auttaa asiasi kanssa parhaiten.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Oppilaitoksen vaihtaminen
Heippa, olen opiskellut sote alaa 1v ammattikoulussa aikuiskoulutus puolella Raisiossa ja haluaisin vaihtaa koulun Tampereelle onko se mahdollista
Vastaus

Hei.

Kiitos viestistäsi.

Koulun vaihtoon liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan oppilaitokseen, johon haluat vaihtaa. Kannattaa katsastaa uuden oppilaitoksen verkkosivuja ja ottaa yhteyttä sähköpostitse tai soittaa suoraan esimerkiksi puhelinvaihteeseen, josta sinut osataan ohjata eteenpäin oikealle henkilölle.

Aurinkoista syksyä.

Hugo / Studentum.fi

Näyttää 1-3 kysymystä 31 tuloksesta
1
2
3
4
...
11

Mainokset