Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiilialan koulutus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
7.8.2023

Salo
Joustavasti
Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiilialan koulutus / Salon seudun ammattiopisto

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiilialan koulutus

Tekstiilialan koulutus yhdistää tekstiilituotteet ja muodin

Tekstiilialan koulutus on suunniteltu sinulle, joka haluat suunnitella erilaisia printtejä ja oppia monipuolista kuosisuunnittelua sekä valmistaa erilaisia tekstiilituotteita. Jos olet kiinnostunut ideoinnista, muotoilusta, sisustuksesta tai pukeutumisesta ja haluat oppia valmistamaan niihin liittyviä tuotteita, on tämä sinun juttusi.

Designtekstiilien valmistajana suunnittelet ja valmistat tuotteita

Koulutus keskittyy erilaisten tekstiilituotteiden suunnitteluun ja valmistustekniikoiden opiskeluun. Voit toteuttaa omat ja asiakkaan printtitoiveet Adobe Photoshopilla tai Illustratorilla digitaaliseen muotoon. Sen jälkeen printit toteutetaan tekstiilitulostamalla, silkkipainolla, brodeerauksella tai tuottamalla ne tulostuspalveluyrityksissä. Opiskeluun kuuluvat myös suunniteltujen tuotteiden valmistaminen, mm. ompelu.

Tekstiilissä kiehtovaa on ihanat värisävyt. Värjäyksen tekniikoita on paljon ja niistä voit opiskella joko perusteet tai syventää osaamistasi monenlaisiin erikoismenetelmiin. Myös luonnon väreillä värjäys on tätä päivää, kun tekstiileihin haetaan ekologisempia tuotantotapoja. Tekstiilimateriaalit kehittyvät koko ajan, ja siksi erilaisten materiaalien tuntemus on keskeistä. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat tuoneet alalle myös vahvasti kiertotalouden, johon tarvitaan yhä enemmän työvoimaa.

Tekstiilialaan mahtuu valtava määrä tekniikoita, joiden perusteita voit opiskella koulussa ja joiden osaamista syventää työpaikoilla. Esimerkiksi neuleet, erikoistekniikat, tuftaus, kudonta, kirjonta tai langan valmistus ovat tällaisia tekniikoita. Tätä kautta voit saada hyvin yksilöllisen osaamispolun. Osaaminen voi keskittyä joko teolliseen toimintaan tai artesaanityötapoihin.

Koulullamme on hyvät laitteistot mm. silkkipainoon liittyvään valottamiseen, tekstiilitulostamiseen, brodeeraukseen, värjäykseen ja tuftaukseen. Ompelussa käytämme teollisuusompelukoneita. Valinnaisten aineiden kautta voit valita myös kaupallisemman polun, johon liittyvät mm. asiakaspalvelu- ja verkkokauppaosaaminen.

Tekstiilialan tutkintonimike on designtekstiilien valmistaja.

Tekstiilialan koulutuksessa keskeistä on

  • digitaalinen printtisuunnittelu
  • tekstiilien valmistus eri tekniikoin
  • tekstiilitulostus, brodeeraus, silkkipaino, värjäys
  • tekstiilimateriaalien tuntemus
  • vastuullisuus
  • markkinointi ja yrittäjyys.

Tekstiilialalta myös hyvät mahdollisuudet jatkaa opintoja

Designtekstiilialan koulutuksen suorittanut voi toimia monissa tekstiilialan tehtävissä. Ne voivat liittyä kuosisuunnitteluun, mainospainoon, brodeeraukseen, värjäykseen tai ompeluun sekä ohjaustoimintaan. Alalla on myös paljon kaupallisesti suuntautuneita tehtäviä: myyntiä, sisäänostoa ja asiantuntijatehtäviä.

Jos haaveilet jatko-opinnoista muotoilun, kuvituksen ja taiteen parissa, antaa tekstiilialan koulutus hyvän pohjan näille aloille. Muotoilun ja tekstiili- ja muotialan koulutusta on mm. Aalto-yliopistossa, Lapin yliopistossa ja Metropolia ammattikorkeakoulussa. Moni täydentää osaamistaan myös mm. tradenomikoulutuksella, jolloin saa vankan osaamisen tekstiilikaupan monipuolisiin tehtäviin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiilialan koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Tekstiilialan koulutus täytä seuraavat tiedot: