Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | designtekstiilien valmistaja

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Haukipudas

Alkavat koulutukset
Haukipudas
Syksy

Haukipudas
Kysy lisätietoja

Video

Designtekstiilien valmistaja

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | designtekstiilien valmistaja

Koulutus antaa sinulle perustiedot tekstiilipintojen ja -tuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä eri tekstiilimateriaaleista. Opiskelun aikana työskentelet yksin tai tiimissä asiakaslähtöisissä työtehtävissä ja projekteissa. Suunnittelet ja valmistat tekstiilejä uusilla ja perinteisillä menetelmillä ja tekniikoilla sekä niiden yhdistelmillä. Opinnot sisältävät mm. kudonnan, neuleen, ompelun, painokankaan ja värjäyksen tekniikoita. Kestävän kehityksen periaatteet kulkevat mukana koko opintojen ajan. Opit myös työskentelyn ja sen tuloksien dokumentointia sekä viestimään osaamisestasi digitaalisissa kanavissa.

Tutkinnon muodostuminen

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).

Ammatilliset tutkinnon osat, 145 osp

  • Tekstiili- ja muotialan tuotteen valmistaminen, 30 osp
  • Osaamisesta ja tuotteista viestiminen, 10 osp
  • Designtekstiilien valmistaminen 45 osp.
  • Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Designtekstiilien valmistajana voit toimia työntekijänä, sisustus- tai tekstiilisuunnittelijan työparina tai yrittäjänä tekstiilialan tuotteita valmistavassa tai myyvässä yrityksessä. Tyypilliset työtehtävät liittyvät valmistukseen, korjaukseen, asiakaspalveluun tai ohjaustehtäviin, työtehtäviä löytyy myös digitaalisissa verkkoympäristöissä kaupan, viestinnän tai neuvonnan alueilla.

Designtekstiilien valmistajan opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Perustutkinto antaa hyvät valmiudet jatkaa opintoja esimerkiksi Metropolia ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelmaan tekstiilialalle, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sisustus- ja tekstiilimuotoilun koulutusohjelmaan tai Aalto-yliopiston muotoilun pääaineeseen. Voit myös syventää osaamistasi perustutkinnon jälkeen tekstiili- ja muotialan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Ala on piristynyt viime vuosina Oulun seudulla ja tämän myötä työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, designtekstiilien valmistaja

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.