Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani (puuseppä)

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Salo
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Puuseppä

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani (puuseppä)

Salon seudun ammattiopiston puusepän koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita muotoilusta, sisustuksesta ja huonekaluista sekä haluavat tehdä työtä käsillään uusiutuvan materiaalin parissa. 

Opiskelussa keskitytään huonekalujen suunnitteluun ja valmistukseen uusiutuvasta ja ekologisesta puumateriaalista. Puusepänalan opintoja voi suunnata esimerkiksi rakennuspuusepän tuotteiden valmistukseen, huonekalujen entisöintiin tai tuotteiden valmistukseen CNC -tekniikan avulla.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Tutkinnon kaikille pakolliset tutkinnon osat ovat

  • Puusepänalan tuotteen valmistaminen (45 osaamispistettä) ja
  • Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla (10 osaamispistettä).

Valinnaisten ammatillisten tutkinnonosien kautta opiskelija voi kehittää osaamistaan esimerkiksi ohjaustehtäviin, cnc-työstöön, tuotesuunnitteluun, puualan yrittäjyyteen tai vaikkapa teattereiden lavastustöihin sopivaksi.

Puusepän ammatillisissa opinnoissa opiskelija perehtyy

  • puumateriaaliin
  • työstötapoihin, liitoksiin ja rakenteisiin
  • huonekalujen muotoiluun
  • markkinointiin ja yrittäjyyteen
  • CNC-työstöön
  • CAD-piirtämiseen

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa. Lähiopetus ja koulutuksen sisältämä työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Koulutus on tekemispainotteinen.

Uramahdollisuudet

Puualan artesaani työskentelee mm. puualan valmistustehtävissä, teattereissa ja museoissa ja ohjaus-, suunnittelu- sekä neuvontatehtävissä. Alalta valmistuneet työskentelevät myös pien- ja keskisuuressa puusepänteollisuudessa, itsenäisinä yrittäjinä, myyntitehtävissä tai vaikka teattereiden lavastamoissa. Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puuseppä)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani (puuseppä)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani (puuseppä) täytä seuraavat tiedot: