Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | restauroinnin osaamisala

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Raisio
Ammatilliset perustutkinnot
Restaurointi

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | restauroinnin osaamisala

Restauroinnin osaamisalan säilyttävään korjausrakentamiseen keskittyvän koulutuksen pääsisältöinä ovat rakennusperinteen kannalta arvokkaiden rakennusten ja rakennusosien materiaalit, pintakäsittelyt ja korjaustekniikat.

Kuvaus

Koulutuksen aikana myös rakennushistoria ja rakennetun ympäristön kulttuurilliset arvot ovat keskeisiä osatekijöitä. Opinnoissa pääset työskentelemään rakennustyömailla, joissa perehdyt oikeissa oppimisympäristöissä materiaaleihin, tekniikoihin ja tarvittaviin asiakirjoihin, samoin kuin dokumentointiin ja korjausrakentamista koskeviin rakennusalan yleisiin säännöksiin.

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutkintoon sisältyy:

 •  yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa: Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla
 •  yksi osaamisalan mukainen pakollinen tutkinnon osa: Metallisepänalan tuotteen valmistaminen
 • 2 – 6 valinnaista tutkinnon osaa, mm.
  * Asiakastyön suunnittelu ja toteuttaminen
  * Malliston suunnittelu ja toteuttaminen
  * Tuotantoprosessin suunnittelu ja toteuttaminen taideteollisuusalalla
  * Uusien tuotantomenetelmien soveltaminen valmistukseen
  * Yritystoiminnan suunnittelu
  * Korjaaminen taideteollisuusalalla
  * Kulttuurilähtöinen tuotteistaminen
  * Käsityötaidon ohjaaminen
  * Sisällön tuottaminen digitaaliseen ympäristöön

Kenelle

Perustutkintokoulutus on suunnattu rakennusrestauroinnista kiinnostuneille, alan vaihtajille tai jo alalla toimiville henkilöille. Tavoitteena on, että opintojen aikana sinulle syntyy osaamisen ja tutkinnon lisäksi kontakteja työelämään, lisäosaamista mahdolliseen nykyiseen toimenkuvaasi tai kenties yritysidea tai monipuolista tietopohjaa hakeutua halutessasi jatko-opintoihin.

Opintojen jälkeen

Restauroinnin osaamisalalla tutkinnon suorittanut voi toimia joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tutkintonimike on artesaani.

Hakeminen

Hae taideteollisuusalan perustutkintokoulutukseen Rasekoon jatkuvalla haulla, oletpa sitten nuori peruskoulun tai lukion päättänyt tai aikuinen, jolla on jo aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto. Rasekon taideteollisuusalan koulutukset eivät ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | restauroinnin osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | restauroinnin osaamisala täytä seuraavat tiedot: