Ammatillisen tutkinnon osat

Puutavaran autokuljetus (65 osp) ja kuljetusalan perustason ammattipätevyys (10 osp) | tutkinnon osa

OSAO, paikassa Taivalkoski
Pituus
Noin 1 vuosi
Aloitus
12 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Noin 1 vuosi
Aloitus
12 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puutavaran autokuljetus (65 osp) ja kuljetusalan perustason ammattipätevyys (10 osp) | tutkinnon osa

Puutavara-autonkuljettajan ammatti on monipuolinen palveluammatti, jossa tarvitset hyvän ajotaidon ja monipuolisen kalustonhallinnan lisäksi joustavaa asiakaspalveluasennetta. Tutkinnon osat suoritettuasi saat puutavara-autonkuljettajan ammattiin tarvittavan osaamisen.

Koulutus on suunnattu puutavara-autonkuljettajan työstä kiinnostuneille ja alalle soveltuville henkilöille. Etusijalla ovat henkilöt, joilla on vähintään C-ajokortti, auto- ja kuljetusalan peruskoulutus ja/tai alakohtainen työkokemus sekä vähintään 18 vuoden ikä. Koulutuksen aikana suoritetaan CE-kortti. Koulutukseen voi hakeutua myös CE ajokortilla.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on yhteensä 75 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa metsäalan perustutkinnosta ja pätevöityä puutavara-autonkuljettajan tehtäviin. Suoritettavat tutkinnon osat ovat

  • Puutavaran autokuljetus, 65 osp
  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Koulutuksen toteutus

Koulutus sisältää lähiopiskelua, itsenäistä opiskelua ja työelämässä tapahtuvaa opiskelua. Lähiopetusta 5pv/vko. Opetusta voi olla 2 tai useammassa vuorossa.

Osaaminen osoitetaan koulutuksen aikana aidoissa työtehtävissä työpaikoilla.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) laaditaan jokaiselle opiskelijalle aikaisemman osaamisen pohjalta opiskelun alkuvaiheessa.

Taivalkosken yksiköllä on nykyaikainen puutavara-auto- ja nosturikalusto opetuksessa.

Terveydentilaasi tai toimintakykyysi liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa henkilöä, joka ei ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, jos opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa. (OPH-5-2018).

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Taivalkoski

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta. 

Haku avoinna 15.4.-20.5.2024.

Kielitaidon arviointi

Yleiset kielitutkinnot mittaavat, miten osaat käyttää vierasta kieltä käytännön tilanteissa. Nämä ovat tilanteita, joissa joudut puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan. Voit ilmoittautua OSAOssa järjestettäviin yleisiin kielitutkintotesteihin (YKI).

Kustannukset

Opetus on opiskelijoille maksutonta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu