Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala | oppisopimuskoulutus

OSAO
Yhteenveto
Noin 1-2 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kempele
Ammattitutkinnot

Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala | oppisopimuskoulutus

kuljetusalan koulutus

Oletko kiinnostunut bussikuskin työstä? Onko sinulla C-ajokortti ja auto- tai kuljetusalan peruskoulutus tai työkokemusta kuljetusalalta? OSAO:ssa voit suorittaa oppisopimuskoulutuksena kuljetusalan ammattitutkinnon, jolloin saat ammatilliset valmiudet toimia linja-autonkuljettajana. 

Kuljetusalan ammattitutkinnon henkilökuljetusten osaamisalan suorittaneena hallitset linja-autonkuljettajan teknisen osaamisen ja tieliikennettä koskevan lainsäädännön sekä tavanomaiset ajokaluston huoltotoimenpiteet. Osaat toimia turvallisesti, taloudellisesti ja säännösten mukaisesti erilaisissa liikenneympäristöissä.

Koulutuksen aikana suoritetaan D-ajokortti. Valmistuttuasi työskentelet linja-autonkuljettajana monipuolisessa ja ihmisläheisessä palveluammatissa, jossa tarvitset hyvän ajotaidon ja monipuolisen kalustonhallinnan lisäksi joustavaa palveluosaamista ja -asennetta.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa, 50 osp

  • Kuljettajana toimiminen, 40 osp
  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 – 120 osp

Näistä valitaan yksi tai kaksi:

  • Aikataulunmukainen säännöllinen reittiliikenne, 60 osp
  • Palveluliikenne, 60 osp
  • Tilausliikenne, 60 osp

Muut valinnaiset tutkinnon osat, 0 – 40 osp

Opintojen jälkeen

Linja-autonkuljettajana voit työskennellä yksityisessä bussiyrityksessä tai kunnallisen liikennelaitoksen palveluksessa. Kuljetat matkustajia esimerkiksi paikallisliikenteessä, pikavuoroliikenteessä, palveluliikenteessä tai tilausliikenteessä. Kaukoliikenteessä tehtäviisi kuuluu myös rahtitavaran käsittelyä purkuineen ja lastauksineen.

Kuljetusalan ammattitutkinto-opinnot antavat sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Valmistuttuasi voit suorittaa esimerkiksi liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon tai tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkinnon (insinööri).

Hakeminen

Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Tutkinto / todistus

Kuljetusalan ammattitutkinto, henkilökuljetusten osaamisala

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta, mutta opiskelusta voi aiheutua kortti- ja viranomaismaksuja. Lisäksi mahdollinen kuljettajan vaatetus maksaa noin 250 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala | oppisopimuskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO


OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kiviharjuntie 8
90220 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala | oppisopimuskoulutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: