Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä/joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Lähiopetus
Nivala
Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Opinnot ohjaavat sinua toteuttamaan ihmisten asumiseen vaikuttavia laadukkaita, terveellisiä ja viihtyisiä LVI-järjestelmiä. Talotekniikalla tarkoitetaan kiinteistöihin liittyvää sähkö-, automaatio- ja LVI-tekniikkaa (lämpö, vesi, ilmastointi).

Opit ymmärtämään järjestelmien eri rakenteet ja niiden oikean toimivuuden. Keskeisintä opinnoissa on tekemällä oppiminen. Oppilaitoksen erilaiset alan harjoitustyöt antavat mahdollisuuden saavuttaa monipuolisen ammattitaidon.

Putkiasentaja osaa lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia. Hän osaa alan työtehtäviin liittyvät fysiikan perusteet, kuten lämpölaajenemisen sekä äänen liikkumiseen liittyvät lainalaisuudet. Putkiasentaja osaa tehdä uudisrakennuksiin liittyvät vesijohto-, viemäri- ja lämmitysverkoston putkistoasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti.

Talotekniikan osaamista tarvitaan uudisrakentamisessa sekä kiinteistöjen ylläpidossa ja korjauksessa. LVI-alalla suunnitellaan, asennetaan ja huolletaan kiinteistöjen lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita ja -järjestelmiä. Alaan sisältyy yhä enemmän myös säätö- ja automaatiotekniikkaa sekä pienimuotoisia sähköasennuksia.

Koulutuksen sisältö

Opinnoissasi teet vesi-, viemäri- ja lämpöjohtoasennuksia, pesualtaiden ja hanojen asennuksia, kattila-asennuksia, ilmastointikanavien ja venttiilien asennuksia, vesi- ja ilmavirtojen mittaus- ja säätötöitä, putkien hitsaus- ja juotostöitä sekä teräsrakenteiden hitsausta. Opintojen yhteydessä saat suorittaa tulityökortin ja työturvallisuuspassin.

Työelämässä

Putkiasentaja on talotekniikan moniosaaja ja erilaisia työympäristöjä on lukemattomia. LVI-alalla arvostetaan hyvää havainnointikykyä, järjestelmällisyyttä, luovuutta ja vuorovaikutustaitoja asiakkaan kanssa. Työpaikkoja on esimerkiksi teollisuuden, kiinteistöhuoltoyhtiöiden, kuntien ja valtioiden palveluksessa sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Hakeminen

Yhteishaku

  • Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa.

Jos sinulla on jo tutkinto:

  • Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvassa haussa. Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.
  • Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.
  • Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Maliskyläntie 2
85500 Nivala

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: