Sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Sedu
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Kurikka, Lapua, Seinäjoki
marker Hakuaika käynnissä
Alkavat koulutukset
Kurikka
Joustavasti

Lapua
Joustavasti

Seinäjoki
Joustavasti

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja
Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Putkiasennuksen osaamisala sisältyy talotekniikan perustutkintoon. Tutkinnon käytyään opiskelijasta valmistuu putkiasentaja. Putkiasentajan työtehtäviin kuuluu LVI-laitteiden (lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteet) asennus ja huoltotyöt, putkihitsaustyöt sekä LVI-automaatioiden mittaus ja säätötyöt. Työpaikkoja löytyy esimerkiksi kiinteistönhuoltoyhtiöistä, telakoilta ja vesilaitoksilta.

Putkiasentajan opinnot

  • LVI-alan materiaalituntemus, työmenetelmien ja työkalujen hallinta
  • LVI-piirustusten lukutaito
  • LVI-laitteiden ja putkistojen asennus- ja hitsaustyöt
  • tarvikeluetteloiden laatiminen

Putkiasentaja työelämässä

Putkiasentaja hallitsee LVI-laitteiden ja putkistojen asennuksen, putkihitsaustyöt, LVI- laitteiden huoltotyöt sekä metallialan ja ilmastoinnin perustyöt. Alan ammattilaiselta vaaditaan monipuolisen perusosaamisen lisäksi tietoja ja taitoja jatkuvasti uudistuvasta rakennusautomaatiosta.

Alalla työskennellään asennus- ja huoltotehtävissä erilaisissa yrityksissä, monipuolisissa projekteissa talonrakennuksessa, prosessiteollisuudessa, kiinteistönhuoltoyhtiöissä, teollisuudessa, telakoilla, vesilaitoksissa, valtion ja kuntien palveluksessa sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Sedu

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sedu

Koulukatu 41
60100 Seinäjoki

 Näytä puhelinnumero
www.sedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: