Ammattitutkinnot

Media-alan ammattitutkinto, valokuvaus (150 osp)

Keuda, paikassa Tuusula
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Media-alan ammattitutkinto, valokuvaus (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Kehity valokuvauksen huippuosaajaksi!

Media-alan ammattitutkinnon valokuvaus-polku syventää ammattitaitoasi valokuvauksen maailmassa. Valokuvauksen osaamisalan avulla kehität media-alan osaamistasi laaja-alaisesti sekä verkostoidut media-alan kentällä. Koulutuksessa otamme huomioon tutkinnon tavoitteet ja työelämän ajankohtaiset tarpeet. Opintojen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi valokuvauspalveluja tarjoavissa yrityksissä, mainos- ja viestintätoimistoissa, itsenäisenä yrittäjänä tai freelancerina.

Opinnoissa voit syventää osaamistasi kuvankäsittelyssä, henkilökuvauksessa, valokuvailmaisussa ja tuotantoprosessien kehittämisessä. Lisäksi voit valita tutkinnon osia, jotka tukevat yrittäjyysosaamistasi.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miksi valita valokuvauksen polku media-alalla?

Tutkinnon suorittaminen tuottaa jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Opintojen aikana tukenasi on pedagogisesti pätevät alan ammattilaiset taiteen ja valokuvauksen kentältä. Opintopolku on joustava ja opintojen ajaksi saat käyttöösi Adoben ohjelmistot, jotka voit asentaa myös omalle koneellesi opintojen ajaksi.

Sopiiko tämä koulutus minulle?

Tämä tutkinto edellyttää aiempia opintoja tai työkokemusta valokuvauksen työtehtävistä sekä työ- tai harjoittelupaikkaa tai oman alan yrityksen, jossa voit hankkia valokuvauksen osaamista opintojen aikana. Työpaikalle voidaan solmia koulutus- tai oppisopimus. Jos hankit osaamista omassa yrityksessä (yrittäjän oppisopimus) tarvitset opintojen ajaksi mentorin. Lue lisää yrittäjän oppisopimuksesta: Yrittäjien koulutukset.

Sopiva lähtökohta opinnoille on esimerkiksi Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tai alan työkokemus, joka näytetään haastattelussa portfoliolla. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, haethan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon.

Miten ja missä voin opiskella?

Voit hakea koulutukseen, vaikka sinulla ei vielä olisikaan työ- tai harjoittelupaikkaa tai omaa yritystä. Sinulla tulee olla kuitenkin etsittynä työpaikka viimeistään aloitettuasi opinnot. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Koko tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopetuksesta, projekteista ja työpaikalla oppimisesta. Lähiopetuspäivät ovat klo 9–15, noin 2–4 päivänä kuukaudessa. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus ryhmä- ja henkilökohtaiseen ohjaukseen. Lähiopetuspäivien päivämäärät ilmoitetaan puolivuosittain.

Syksyn 2024 lähiopetusteemat ja päivät ovat:

Orientaatio opintoihin: 2.9.2024 Henkilökuvaus: 9.–10.9.2024, 30.9–1.10.2024 ja 21.–22.10.2024 Tekijänoikeudet: 20.9.2024 Kuvankäsittely: 11.–12.11.2024 ja 2.–3.12.2024

Kevään 2025 lähiopetuspäivien teemat ovat juhla- ja tapahtumakuvaus, kuvakerronta, tekoäly kuvankäsittelyssä ja videokuvaus.

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppi- tai koulutussopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 400 euroa ja se laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen alettua. Mikäli suoritat yksittäisiä tutkinnon osia, opiskelumaksu on 100 euroa tutkinnon osaa kohden.

Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Haku syyskuussa 2024 alkavaan koulutukseen päättyy 17.5.2024.

Jos sinulla ei ole soveltuvaa alan perustutkintoa edellytämme työkokemuksen näyttämistä portfoliolla (vähintään 20 työnäytettä), joka tuodaan mukana ohjaushaastatteluun. Haastattelun aikataulu sovitaan haastattelevan opettajan kanssa.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Kokko Eero

Opettaja

+358503071361

Tuusula, Kansanopistontie 60 (Pekka Halosen akatemia)

Friberg Marja

Opinto-Ohjaaja

+358505638851

Tuusula, Kansanopistontie 60 (Pekka Halosen akatemia)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Media-alan ammattitutkinto, valokuvaus (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu