Ammattitutkinnot

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Kerava (+1 sijaintia)
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Syvennä osaamistasi kuljetusalan ammattitutkinnolla!

Kuljetusalan ammattitutkinnossa syvennät osaamistasi ja saat valmiudet toimia kokonaisvaltaisissa kuljetusalan tehtävässä. Ammattitaitoosi kuuluu ajoneuvon kuljetus, kuormaaminen ja kuormankäsittely. Tunnet luvat, lait ja säädökset, hallitset ajamiseen liittyvän tietotekniikan, asiakaspalvelutaidot ja osaat ajaa huolellisen ennakoivasti yllättävissäkin olosuhteissa. Kuljetusalan työnjohdon tutkinnon osan suorittaneena voit toimia myös työnjohdollisissa tehtävissä.

Keudassa opiskelet joustavasti, mikä tarkoittaa sitä, että aiempi alan osaamisesi tullaan huomioimaan eduksesi. Opiskeluaikana opiskelet luokka-, halli- sekä ajo-opetuksessa kokeneiden opettajien opastuksella. Työssä oppiminen on olennainen osa tutkintoa. Tutkinnon aikana ehdit verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa.

Tutkinnosta valmistuttuasi voit toimia kuljettajana erityistä osaamista vaativissa tehtävissä esim. linja-autonkuljettajana tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajana. Tutkinnon suoritettuasi pystyt toimimaan monipuolisemmin alalla. Tutkinnon aikana korotetaan ajokorttiluokka C-luokasta CE- tai D-luokkaan. Ammattipätevyysjatkopäivät kuuluvat koulutukseen, jos perustason ammattipätevyys on jo suoritettu.

Keuda on hyvin verkostoitunut työelämään erilaisten kumppanuuksien kautta. Keudan opettajat käyvät säännöllisesti työpaikoilla. Keudassa teemme sinulle ketterän henkilökohtaisen uniikin oppimispolun.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Sopiiko tämä tutkinto minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos sinulla on jo raskaan ajoneuvon ammattikuljettajan työkokemusta ja työskentelet alalla tällä hetkellä. C-ajo-oikeus on perusedellytys opintojen aloittamiselle. Työnjohdon osaamisalalla edellytetään lisäksi tuntemusta terminaalien logistiikasta tai korjaamoiden toiminnasta. Tätä tutkintoa voi opiskella vain, jos täytät tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ja sinulla on CE-ajo-oikeuteen vaadittava terveydentila. Ennen valintaa tarkistamme ajokorttiotteesta, että sinulla on ammattikuljettajalle soveltuva ajohistoria. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, haethan Logistiikan perustutkintoon.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää vuoden. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Keudassa on tarjolla seuraavat Kuljetusalan ammattitutkinnon osaamisalat:

Palvelukuljetukset (Kerava ja Mäntsälä) Tavarakuljetukset (Kerava) Kuljetusalan työnjohto (Kerava) Keravan ilta-monimuotokoulutus

Opinnot sisältävät lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Teoriaopetus toteutetaan pääsääntöisesti verkossa. Ajo-opetus toteutetaan joustavasti koululla klo 8–20 välillä. Koulutuksen voi aloittaa joustavasti, myös oppisopimuskoulutuksena.

Mäntsälän ilta-monimuotokoulutus

Opinnot sisältävät työssäoppimista omalla alan työpaikalla ja lähiopetusta Lukkarinpolun toimipisteessä Mäntsälässä. Koulutus voi myös sisältää kirjallisia tehtäviä sähköisen Pinja-oppimisympäristön kautta. Koulutus on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Seuraava koulutus alkaa ma 18.9.2024.

Maksaako tämä koulutus?

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppi- tai koulutussopimusta koko tutkinnon opiskelumaksu on 300 euroa ja yksittäisissä tutkinnon osissa opiskelumaksu on 50 euroa tutkinnon osaa kohden.

Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Roininen Sari

Opettaja

+358401745552

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358503219155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu