Sivuston käyttötapa: Mobiili

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

Jyväskylän kristillinen opisto
Yhteenveto
Noin 1-1,5 vuotta
suomi
   
Päiväopinnot
Jyväskylä
Ammattitutkinnot

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinnon suorittanut voi pätevöityä seurakuntaan suntioksi eri tehtävänimikkeillä tai hautaustoimistotyöntekijäksi.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinnon molempien osaamisalojen yhteinen pakollinen tutkinnon osa on Seurakunta- ja asiakaspalvelu.

Seurakuntapalvelun (suntio) osaamisalan pakollinen tutkinnon osa on Kirkollisten tilaisuuksien ja tilojen hoitaminen. Hautauspalvelun osaamisalan (hautaustoimistotyöntekijä) pakollinen tutkinnon osa on Hautaustoimiston palveluprosessin ja hautausjärjestelyjen hoitaminen.

Osaamisaloilla on valinnaisia tutkinnonosia tai tutkintoon voi liittää tutkinnonosan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Valinnaisten tutkinnonosien lopullinen määrä riippuu eri tutkinnonosien laajuudesta.

Ammattitutkintoon valmistava koulutus koostuu oppilaitoksessa järjestettävistä teoriaopinnoista, opintotehtävistä sekä seurakunnassa tapahtuvasta työssä oppimisesta. Tutkinnossa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöillä käytännön työtehtävissä. 

Hakeminen

Koulutusvaihtoehdot:

Työelämävaltainen koulutus:

Työelämävaltaiseen koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Pääsyvaatimuksena valmistavaan koulutukseen on pääsääntöisesti ammatillinen perustutkinto, muu tutkinto tai työkokemus, riittävä terveydentila sekä soveltuvuus alalle. Koulutus kestää yleensä n. 1-1,5 vuotta.

Oppisopimuskoulutus:

Sovi oppisopimuksesta työnantajan ja opiston kanssa. Oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku. Koulutus kestää yleensä n. 1-2 vuotta.

  • Molempiin koulutusmuotoihin kuuluu tietopuoliset opinnot ja työssäoppiminen työpaikalla. Tietopuolisiin opintoihin kuuluu noin 3-5 lähiopetuspäivää kuukaudessa sekä verkko/oppimistehtäviä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma (HOKS).

Tutkinto / todistus

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinnon suorittanut voi pätevöityä seurakuntaan suntioksi eri tehtävänimikkeillä tai hautaustoimistotyöntekijäksi.

Kustannukset

Työelämävaltainen koulutus: opiskelumaksu 385 €.

Oppisopimuskoulutus: koulutus ja näytöt ovat maksuttomia.

Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta ja opiskelija saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa työstään (vähintään 25h/viikko) sekä taloudellista tukea tietopuolisen opetuksen ajaksi. 

Yksittäiset tutkinnonosat 150 €, lisätietoja tutkinnon vastuuopettajalta.

Majoitus ja ruokailut teoriaopintojen aikana ovat maksullisia.

  • Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista anoa ammattitutkintostipendiä, jonka myöntää ja maksaa Koulutusrahasto (400 €, myöntämisperusteista tarkemmin Koulutusrahaston verkkosivuilla).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän kristillinen opisto sosiaalisessa mediassa

Jyväskylän kristillinen opisto

Jyväskylän kristillinen opisto

» Jyväskylän kristillinen opisto somessa

Jyväskylän kristillinen opisto sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Oppilaitos on täynnä iloa, eloa ja älyä! Opisto on sekä kansanopisto että nuorten ja aikuisopiskelijoiden ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin neljäsataa opiskelijaa. Osa opiskelijoista asuu viikot opiston viihtyisässä asuntolassa. Koulutuksiin haetaan suoraan...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän kristillinen opisto

Sulkulantie 28
40520 Jyväskylä

 Näytä puhelinnumero
www.jko.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin

Eemeli
(4)
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: