Sivuston käyttötapa: Mobiili

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Valokuvaus

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Toivala
Ammatilliset perustutkinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Valokuvaus

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | valokuvaus

Kuvaaja: Loviisa Linjama

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | kuvallisen ilmaisun osaamisala | valokuvaus

Valokuvauksen opinnot antavat perustiedot ja -taidot valokuvaajan ammatista.

Tutkinto rakentuu valokuvauksen perusteista, asiakaslähtöisestä studiokuvauksesta, dokumentaristisesta kuvauksesta, valokuvataiteesta, valokuvailmaisusta ja kuvankäsittelystä.

Opinnoissa on mahdollisuus painottaa omia mielenkiinnon kohteita ja suunnata kohti omia uratavoitteita.

Valokuvaajakoulutus

Koulutuksen aikana kehitetään valokuvauksen teknisen osaamisen ja kuvallisen ilmaisun perustaitoja, yhteistyötaitoja sekä omaa persoonallista kuvailmaisua työelämälähtöisesti. Opinnoissa syvennytään ammattimaisen digitaalisen valokuvaamisen menetelmiin. Opintokokonaisuus antaa perustiedot ja -taidot valokuvaajan ammattia varten.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä, ja opinnot kestävät noin 2–3 vuotta. Opintoihin on mahdollista valita lukio-opintoja ja yrittäjyyteen valmentavia opintoja. Valokuvauksen opiskelijoita on lähtenyt Ingmanedusta myös kansainväliseen vaihtoon.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin ja yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Valokuvaajan työnkuva

Tutkinto antaa valmiudet toimia valokuvaajana työsuhteessa tai alan yksityisyrittäjänä.

Työsuhteessa valokuvaaja työskentelee esimerkiksi sanomalehdelle, mediatalolle, yrityksen viestintäyksikölle tai museolle. Valokuvausalan yrittäjä voi olla esimerkiksi muotokuvaaja, mainoskuvaaja tai tapahtumakuvaaja.

Valokuvaajan ammatti vaatii oma-aloitteisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja halua pitää yllä sekä kehittää omia kuvan tekemisen taitoja jatkuvasti. Lisäksi tarvitaan teknisten taitojen hallintaa sekä kykyä ymmärtää visuaalisia elementtejä kuten värejä, valoa ja sommittelua.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Media-alan ja kuvallisen ilmauksen perustutkinto, kuvallisen ilmaisun osaamisala, kuvallisen ilmaisun toteuttaja.

Jatko-opinnot

Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Valokuvaus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Siilinjärven Toivalassa, lähellä Kuopiota. Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistoa ylläpitää Tohtori Matthias Ingmanin säätiö. Oppilaitos järjestää maksutonta kulttuurialan ammatillista peruskoulutusta. Tavoitteena on, että opiskelu Ingmanedussa on ainutlaatuinen, myönteinen kokemus jokaisen opiskelijan elämässä. Ingmanedun arvoja ovat...


Lue lisää oppilaitoksesta Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto

Toivalantie 51
70900 Toivala

 Näytä puhelinnumero
www.ingmanedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Valokuvaus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: