Sairaanhoitajan kielivaatimukset

25 maalis 2022
KYSYMYS
Hei! Olen Venäjältä. Haluaisin opiskella sairaalanhoitajaksi. Mutta en tiedä missä ja mitä kielen tason tarvitsen. Myös onko ammattikouluissa suomen kielen tentit, tai pitääkö minun tehdä YKI?

Vastaus

25 maalis 2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Suomen viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Suomessa työskentelevältä sairaanhoitajalta vaaditaan hänen hoitamiensa tehtävien edellyttämä riittävä kielitaito. Valvira voi tarkistaa suomen tai ruotsin kielen taidon kaikilta niiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet tutkintonsa tai hankkineet ammattipätevyytensä muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä taikka suorittaneet niin kutsutut yleissivistävät opinnot muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä.

Riittävän kielitaidon voit osoittaa esimerkiksi Valtiohallinnon kielitutkinnon tai yleisen kielitutkinnon avulla. Valtiohallinnon kielitutkinnosta vaaditaan vähintään tyydyttävä taitotaso kaikilta osa-alueilta ja yleisestä kielitutkinnosta vähintään keskitason tutkinto (tasot 3–4) kaikilta osa-alueilta.

Terveydenhuoltoalan kielivaatimuksista voit lukea lisää täältä ja sairaanhoitajan koulutuksiin voit tutustua lisää esimerkiksi täältä. Suosittelen sinua olemaan myös yhteydessä sairaanhoitajakoulutuksia järjestävien oppilaitosten hakupalveluihin, he osaavat auttaa asiasi kanssa parhaiten.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi