Ammattikoulun vaihtaminen

24 maalis 2016
KYSYMYS
Miten käytännössä onnistuu vaihto ammattikoulujen välillä? Opiskelen tällä hetkellä Rovaniemellä pintakäsittely puolella ja haluaisin muuttaa Tampereelle opiskelemaan alan loppuun. Alotin Rovaniemellä elokuussa 2015. Onko vaihtoon jotain esteitä ja tuleeko minun hoitaa asia opon välityksellä vai? Kiitos!

Vastaus

11 huhti 2016

Hei,

Kiitos kymyksestäsi. Yleisesti ottaen paikkakunnan vaihtamisessa opintojen aikana ei tulisi olla suurempia esteitä. Ole toki yhteydessä tämänhetkisen koulusi opinto-ohjaajaan, hän varmasti osaa neuvoa sinua käytännönjärjestelyiden suhteen vaihtaessasi opiskelupaikkaa Rovaniemeltä Tampereelle.

Lapin ammattikoulun opinto-oppaassa kerrotaan seuraavaa:

"2.2 AIKUISTEN OPINTO-OHJAAJA TAI VASTAAVA HENKILÖ Aikuisten opinto-ohjaaja tai vastaava henkilö (vastuuopettaja) antaa opiskelijalle henkilökohtaista ohjausta opintojen ja tutkintopolun suunnittelussa sekä muissa aikuisopiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

2.3 VASTUUOPETTAJA Vastuuopettaja ohjaa ja neuvoo opiskeluun liittyvissä asioissa, kuten oppimissuunnitelman laadinnassa, sekä antaa tietoa eri oppimisympäristöistä ja -mahdollisuuksista. Henkilökohtaistamissuunnitelman pohjalta käydään henkilökohtainen ohjauskeskustelu. Tavoitteena on luoda opiskelijalle realistinen oppimissuunnitelma ja huomioida opiskeluun liittyvät erityistarpeet sekä opiskelijan elämäntilanne. Lisäksi käydään läpi asiat, jotka liittyvät työssä oppimisen ohjaukseen ja järjestelyihin."

Tästä linkistä löydät EduLapin opinto-ohjaajat yhteystietoineen.

Onnea opintoihisi ja aurinkoista alkanutta kevättä!

Ystävällisin terveisin,

Heini Studentumilta

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi