Pelialan koulutukset

01 heinä 2014
KYSYMYS
Hei Poikani on intissä tällä hetkellä. Aikaisempi peruskoulun jälkeinen opiskleu meni poskelleen, joten nyt ollaan lähtötilanteessa. On selkeytynyt, että poikani on kiinnostunut työllistymään peliteollisuudessa erityisesti sen garfiikkasuunittelussa. Hän on piirustuksellisesti lahjakas ja piirtää vakavasti otettavaa kuvaa aiheista harrastuksenomaisesti. Samoin kuin osallistuu eri peliteollisuuden aiheisiin liiittyviin kilpailuihin.
Missä Suomessa voi kouluttautua näin spesifille alalle, jos lainkaan. Ja/tai, minkälaista koulutuspolkua olisi mahdollista tai parasta alkaa kulkea tai kenen puoleen kääntyä. Entä ulkomaat? Englanninkielen taito on hyvissä kantimissa. Mistä hakea lisää tietoa ulkomaisista opinnoista? Kiitos olemassaolostanne ja tuestanne! Hän vapautuu palveluksesta joulukuussa. Ja vielä tuli mieleen. Onko Suomessa korkeakoulutasoista peliteollisuuskoulutusta? Kiitos!

Vastaus

01 heinä 2014

Hei,

Kiitos kysymyksistäsi. Pelialan koulutukset ovat nykyään suosittuja, mutta myös alan osaajien kysyntä työmarkkinoilla on kovassa kasvussa. Suomessa on tarjolla pelialan koulutusta niin kansanopistoissa, ammatillisissa oppilaitoksissa kuin ammattikorkeakoulussakin. Koulutuksia on tarjolla muun muassa Helsingissä ja Kauhajoella. Korkeakoulutasoista pelialan koulutusta järjestetään esimerkiksi Kajaanin ammattitkorkeakoulussa. Voit lukea lisää koulutuksista esimerkiksi täältä ja katsoa poikasi kanssa mikä olisi hänelle sopivin. Mikäli poikaasi kiinnostaa ulkomailla opiskelu, siihen voi tutustua tarkemmin esimerkiksi tätä kautta.

Tsemppiä sopivan opiskelupaikan löytymiseen!

Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi 

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi