Kielet ja kirjallisuus ammattikouluissa

Kielten ja kirjallisuuden opinnot tarjoavat monipuolisia ja mielenkiintoisia töitä eri aloilla. Kieliopintoja on tarjolla monella eri koulutustasolla, myös ammattikouluissa. Kielten ja kirjallisuuden opiskelu vie mielenkiintoisille työurille ja saattaa kuljettaa jopa ulkomaille. Työelämässä sijoittuminen riippuu pitkälti omista opintovalinnoista.

Näyttää 1-9 yhteensä 9 tulosta
Koulutukset Paikkakunta Oppilaitokset
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | kommunikaation ja viittomakielen ohjaaja Kuopio Pohjois-Savon opisto
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen osaamisala Turku Turun kristillinen opisto
Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi (tieto- ja kirjastopalvelu) Haapavesi Haapaveden Opisto
Taitavaksi suomen kielen käyttäjäksi Helsinki Axxell
Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto Valkeakoski Valkeakosken ammattiopisto
Tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto | kirjastopalvelujen osaamisala Haapavesi Haapaveden Opisto
Yleiseen kielitutkintoon valmistava koulutus, Espoo Espoo Axxell
Yleiseen kielitutkintoon valmistava koulutus, Helsinki Helsinki Axxell
Yleiseen kielitutkintoon valmistava koulutus, Vantaa Vantaa Axxell
  • = Haastattelu
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-9 yhteensä 9 tulosta

Kielet ja kirjallisuus ammattikouluissa -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Kieliä opiskellut voi toimia muun muassa tulkkina, opettajana, kääntäjänä tai tutkijana. Kielitaitajia sekä kulttuureja tuntevaia ihmisiä kaivataan myös kaupallisella alalla sekä tiedotus- ja matkailualan tehtävissä.

Kirjallisuuden opinnot soveltuvat henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta. Kirjallisuus edistää kulttuurin tuntemusta. Alaa opiskellut voikin sijoittua esimerkiksi journalistin, suomentajan tai kustannusalan tehtäviin. Muita suosittuja aloja kirjallisuuden opiskelijalle ovat äidinkielen opettaja, tutkija ja kirjastonhoitaja. Opinnot ovat erittäin yleissivistäviä, mikä onkin yksi syy monille opiskella kirjallisuutta.

Kielten ja kirjallisuuden opinnot

Vertaile koulutuksia