Ammatilliset perustutkinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | Ponsse-polku

Ylä-Savon ammattiopisto, paikassa Iisalmi
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | Ponsse-polku

Ponsse-polku oppilas työskentelee pajalla

Ylä-Savon ammattiopistossa on kehitetty laajennettua työssäoppimista, jossa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto-opiskelijoille hyödynnetään opintopolkumallia, Ponsse-polkua. Mallin mukaisesti opiskelija suorittaa 35 % opinnoistaan Ponsse Oyj:n eri toimipisteissä, jolloin opiskelee tutkinnon vaatimat tiedot ja taidot sekä suorittaa ammattiosaami-sen näytöt työpaikalla. Tällä yhteistyöllä pyritään vastaamaan yrityksen työvoimatarpeisiin joustavammin ja nopeammin sekä varmistamaan tarvittava osaaminen.

Kansainvälinen opintopolku

Työssäoppimispisteitä on kartoitettu Venäjällä, Kiinassa, Uruguayssa ja Ruotsissa. Kansainvälisyyspakettiin on lisätty espanjan, ruotsin ja englannin kielen ja kulttuurin valmennusta, joista opiskelijat ovat saaneet arvosanoja. Kansainvälinen opintopolku on mahdollistettu myös ammattitutkintojen ja erikoisammattitutkintojen opiskelijoille. Opiskelijan on mahdollista päästä tulevaisuudessa työssäoppimaan edellä mainittuihin maihin. 

Toteutus

Valitut opiskelijat aloittavat tutustumisjaksonsa ensimmäisen vuoden aikana. Tällöin heidät perehtyvät Ponssen käytäntöihin ja tutustuvat tuleviin työpisteisiin. Työssäoppiminen jatkuu Ponssen työpisteissä toisen ja kolmannen vuoden aikana suunnitellusti.

Työssäoppimispaikan työpisteet ja niihin kuuluvat työtehtävät on kartoitettu tarkasti Ponsse Oyj:n eri toimipisteissä. Siten työssäoppijan ohjaaminen ja arviointi ovat selkeää. Opiskelija työskentelee yhdellä työpisteellä neljä viikkoa, jonka aikana työpistekohtaiset työtehtävät opitaan sujuvaksi. Ponsse-polkua voidaan kutsua myös perehdyttämisohjelmaksi, jonka suoritettuaan uusi työntekijä tekee tuottavaa työtä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Iisalmi
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Ponsse-polkua esitellään kaikille halukkaille ja heille järjestetään tutustumispäivä tehtaalle sekä koeajosavotta. Tutustumisen jälkeen opiskelija voi ilmoittautua hakijaksi Ponsse-polulle, josta edetään valintahaastatteluihin.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | Ponsse-polku? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ylä-Savon ammattiopisto
Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

Ylä-Savon ammattiopisto

YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja taidon kehittäjä, joka tekee työtä osaavamman maailman puolesta. YSAO tarjoaa nuorille ja aikuisille ammatillista koulutusta ja järjestää lyhytkoulutuksia. Opiskelijoina on nuoria ja aikuisia yli 4000 noin 150...

Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu