Ammatilliset perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto | kylmäasentaja

Stadin AO, paikassa Helsinki
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Talotekniikan perustutkinto | kylmäasentaja

Nykyaikaiset kiinteistöt ja niiden käyttäjät tarvitsevat paljon erilaista tekniikkaa, järjestelmiä ja laitteita sekä erilaisia teknisiä palveluja. Näitä tarvitaan muun muassa ilman, veden, lämmön ja energian välittämiseen.

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut saa valmiudet työskennellä kiinteistöjen teknisten järjestelmien huolto- ja asennustehtävissä. Talotekniikan perustutkinto sisältää neljä eri osaamisalaa, joissa on viisi suuntautumisvaihtoehtoa. Näistä yksi valitaan heti koulutuksen alussa.

Stadin AO:ssa talotekniikan koulutusta järjestetään Sturenkadun toimipaikassa.

Kylmäasentaja

Kylmäasentaja (kylmäasennuksen osaamisala) osaa tehdä kylmälaitoksen putkisto-, sähkö- ja automaatioasennukset piirustusten ja työselitysten mukaisesti. Kylmäasentaja asentaa, säätää, korjaa ja huoltaa jäähdytysjärjestelmiä sekä käyttää työssään kylmäalan yleis- ja erikoismittalaitteita. Kylmäasentaja osaa tehdä vaadittavan dokumentaation työtehtäviinsä liittyen.

Alan työtehtävät

  • uudisrakentamiseen liittyvät kylmäasennukset
  • korjausrakentamiseen liittyvät kylmäasennukset
  • kylmäjärjestelmien huoltotyöt

Työnantajia

  • kylmäalan yritykset
  • kylmäalan tukkuyritykset
  • oma yritys
  • suuret yritykset, joilla oma huolto-organisaatio

Kylmäasentaja työelämässä

Kylmäasentajan opintoihin voivat hakea lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittaneet. Kylmäasentaja hallitsee kylmälaitetekniikan ja sitä soveltavan tekniikan. Kylmäasentaja asentaa, säätää, korjaa ja huoltaa kylmälaitteet itsenäisesti piirustusten ja työselityksen mukaan. Valmistumisen jälkeen voi sijoittua kylmälaitteiden asennus-, säätö-, käyttö-, vianetsintä-, korjaus- ja huoltotehtäviin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä / joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Talotekniikan perustutkinto, kylmäasentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto | kylmäasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Hattulantie 2
00550 Helsinki

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....

Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu