Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | mittatilausompelija tai sisustustekstiilien valmistaja

Sedu, paikassa Seinäjoki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | mittatilausompelija tai sisustustekstiilien valmistaja

nainen ja kolme mekkoa

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto |  mittatilausompelija

Tykkäisitkö työskennellä muodin trendien parissa sekä suunnitella ja valmistaa uniikkeja vaatteita? Haluaisitko käyttää monipuolisia menetelmiä asusteiden ja tekstiilien luomiseen? Mittatilausompelijana työpaikkasi voi löytyä teatterista, omasta yrityksestä tai tilaustöiden valmistajana. Vai olisiko mukavampi tehdä töitä tiimin jäsenenä projektissa tai asiakaspalvelijana alan erikoisliikkeissä? Ala tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon suorittaneena käden taitojasi arvostetaan.

Mittatilausompelijan opintojen sisältö

Voit painottaa omien mieltymystesi mukaisesti opintojasi vaatteenvalmistuksen, muodin tai myynnin ja markkinoinnin suuntaan.

Pääset koulutuksen aikana perehtymään tekstiili- ja muotialan tuotteisen suunnitteluun, kaavoitukseen ja valmistukseen. Lisäksi pääset oppimaan valintasi mukaisesti vaatteen valmistamista mittatilaustyönä, sarjatuotannossa toimimista, muodin alalla toimimista tai sisustustekstiilien valmistamista. 

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Sisustustekstiilien valmistaja

Sisustustekstiilien valmistajana suunnittelet, valmistat ja kaavoitat sisustus- ja käyttötekstiilejä koteihin, yrityksiin ja julkisiin tiloihin. Sisustustekstiilien valmistajana sinulla on materiaalituntemusta ja hallitset oikeat työmenetelmät. Tunnet muotoilun ja sisustuksen tyylejä ja trendejä sekä toimit asiakaslähtöisesti yhteistyössä muiden alan ammattilaisten kanssa.

Sisustustekstiilien valmistajan opintojen sisältö

Opit koulutuksen aikana suunnittelemaan ommeltavia sisustustekstiilejä ja valmistamaan niitä ammattialalle tyypillisessä työympäristössä. Koulutuksen käytyäsi osaat käyttää valmistuksessa alan materiaaleja, työmenetelmiä, koneita ja laitteita.

Opiskelet asiakkaan tilaan suunniteltujen tekstiilien, kuten verhojen, sisustustyynyjen, kattaus-, vuode- tai saunatekstiilien tekemistä. Opit valitsemaan tuotteisiin tarkoituksenmukaiset materiaalit ja lisätarvikkeet, esim. ripustusmekanismit, sekä laatimaan tuotteille hoito-ohjeet. Opit myös laskemaan materiaalien kulutuksen ja työn kustannukset.

Oppiminen tapahtuu pitkälti käytännön tekemisen kautta, ja työskentely erilaisissa asiakasprojekteissa on Sedussa arkipäivää. Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi.

Voisiko yrittäjyys olla sun juttu? Tätä pääset halutessasi kokeilemaan jo opiskeluaikana, sillä opintoja on mahdollista suorittaa yrittäjäpainotteisesti esimerkiksi 4H-, NY- tai Osuuskuntayrittämisen kautta.

Teemme monipuolista yhteistyötä eri yritysten ja kulttuurialan toimijoiden kanssa erilaisten yhteistyöprojektien kautta, ja järjestämme yritysvierailuita ja työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Yhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi alueella toimivat alan yritykset ja myymälät, taitokeskukset ja alueen teatterit sekä erilaiset kulttuurialan toimijat.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Seinäjoki
  • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Seinäjoki
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto |  mittatilausompelija

Voit hakea jatkuvassa haussa.Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa ala

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | Sisustustekstiilien valmistaja

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, mittatilausompelija

tai

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, sisustustekstiilien valmistaja.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | mittatilausompelija tai sisustustekstiilien valmistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu