Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sammutus- ja pelastustoiminta, 50 osp

OSAO
Yhteenveto
2,5 kuukautta
   
Liminka
Ammattitutkinnot

Sammutus- ja pelastustoiminta, 50 osp

Sammutus- ja pelastustoiminnan tutkinnon osan suorittaja saa pätevyyden sammutus- ja pelastustehtäviin sekä savusukellukseen.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Tutkinnon osan laajuus on 50 osp. Sammutus- ja pelastustoiminta on turvallisuusalan ammattitutkinnon valinnainen osa, joka vastaa kahta tutkinnon osaa.

Koulutus toteutetaan osin monimuotokoulutuksena. Lähiopetuspäivät ovat pakollisia tutkinnon osan suorittamiselle. Lähipäiviä on viikossa 2-3 päivää ja niissä on läsnäolovelvollisuus.

Koulutus toteutetaan Pelastusopiston määrittelemän pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmän mukaisesti.

Koulutus sisältää seuraavia osioita:

  • perehtyminen pelastus- ja palokuntatoimintaan
  • sammutus- ja pelastustekniikan harjoitukset
  • tieliikennepelastamisen sekä savusukelluksen harjoitukset
  • ensiapu

Hakijan täytyy koulutuksen aikana selviytyä hyväksytysti Sisäministeriön pelastussukellusohjeen 48/2007 mukaisista yleiskestävyys- ja lihaskuntotestistä (ns. ”Oulun mallin testi”). Hakijan tulee käydä esimerkiksi seuraavanlaisessa ODL Liikuntaklinikan tekemässä testauksessa/tarkastuksessa (ODL Liikuntaklinikka, Albertinkatu 18 A, 90100 Oulu, puh. 08m313 2154):

  • ODL Liikuntaklinikan testin sisältö

 lääkärintarkastus

Submaksimaalinen polkupyöräergometritesti TAI Spiroergometriatesti

Lihaskuntotesti;

  • penkkipunnerrus 45 kg / minuutti (hyväksytty tulos väh. 18 krt)
  • istumaannousu / minuutti (hyväksytty tulos väh. 29 krt)
  • leuanveto (hyväksytty tulos väh. 5 krt)
  • jalkakyykky 45 kg / minuutti (hyväksytty tulos väh. 18 krt)

Testattavan täytyy saavuttaa kussakin testissä pelastussukellusohjeen 48/2007 kuntoluokkaan hyvä oikeuttava tulos. Jos testattava ei pysty tekemään yksittäistä testiä perustellusta syystä (vamma yms.), mutta henkilön lihasvoima ja –kestävyys vastaavat muuten kuntoluokkaa hyvä, voidaan testisuoritus kuitenkin hyväksyä.

Koulutuksen tavoite

Tutkinnon osan suorittaja saa koulutuksen pelastustoimen sivutoimisen ja sopimuspalokunnan sammutus- ja pelastustehtäviin sekä savusukellukseen (Pelastuslaki 379/2011 §57 toinen momentti ja Valtioneuvoston asetus 407/2011 §7 toinen ja neljäs momentti).

Tutkinnon osan jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja ja suorittaa koko turvallisuusalan ammattitutkinto.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu turvallisuusalaa opiskeleville pelastustoiminnasta tai palokuntatoiminnasta kiinnostuneille henkilöille. Ikävaatimus koulutukseen on 18 vuotta.

Tutkinto / todistus

Sammutus- ja pelastustoiminta, 50 osp

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 85 € (alv 0%). Hakijan tulee lisäksi kustantaa ulkopuolisen tahon tekemä lääkärintarkastus/kuntotestaus. Kuntotestaus ei ole vielä takuu koulutukseen valinnasta.

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.