Ammatillisen tutkinnon osat

Hoiva-avustaja | tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

OSAO, paikassa Oulu (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, viimeistään 31.7.2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, viimeistään 31.7.2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hoiva-avustaja | tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Suorita kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta ja työskentele hoiva-avustajana! Hoiva-avustajana huolehdit asiakkaiden perustarpeista ja työskentelet vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä.

Hoiva-avustajana voit työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi vanhuksille tai vammaisille tarkoitetussa palvelutalossa tai hoivakodissa eli asumispalveluyksikössä. Hoiva-avustajana työtehtäväsi liittyvät asiakkaiden perustarpeista huolehtimiseen. Hoiva-avustajan tehtävissä ei tarvita lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta. Et voi osallistua lääkehoitoon etkä saa olla yksin työvuorossa.

Koulutus ei johda tutkintoon, mutta se antaa valmiuksia vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä työskentelyyn. Hoiva-avustajat työllistyvät hyvin.

Koulutuksen jälkeen voit halutessasi hakeutua tutkinnon suorittajaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ja suorittaa puuttuvat tutkinnon osat.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, jonka jälkeen voit työskennellä hoiva-avustajana esimerkiksi vanhuksille tai vammaisille tarkoitetussa palvelutalossa ja hoivakodissa eli asumispalveluyksikössä.  Koulutuksen jälkeen voit hakeutua opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon loppuun ja valmistua lähihoitajaksi.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopiskelua, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua- ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksen aikana suoritetaan Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Ikääntyvien osallisuuden edistäminen -tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osat

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, viimeistään 31.7.2024

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Kysy lisätietoja

  • Lähiopetus
  • Pudasjärvi

Kysy lisätietoja

  • Oppisopimuskoulutus
  • Pudasjärvi

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet. Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle, sosiaali- ja terveysalalla vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista haastatteluun sekä tarvittaessa kielitaidon arviointiin.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin Ouluun. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.1.1.

Tutkinto / todistus

Koulutus ei johda tutkintoon. Koulutuksen aikana suoritetaan Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Ikääntyvien osallisuuden tukeminen -tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi muodostua oppikirjojen ja kannettavan tietokoneen sekä työvaatteiden hankinnasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu