Ammatilliset perustutkinnot

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Nivala
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ajaa rekkaa.

Tutkinnosta valmistutaan autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Opinnoissa suoritat BC-luokan ajokortin. Opiskelija maksaa B- ajo-oikeudesta omavastuun, sekä huolehtii itse viranomaismaksut. Opiskelun aikana on myös mahdollisuus suorittaa yhdistelmäajoneuvonkuljettamiseen oikeuttava CE-luokan ajokortti.

Koulutuksen aikana opit ajoneuvotekniikkaa ja suorittamaan perushuoltotoimenpiteet ajoneuvoon. Lisäksi opit työskentelemään terminaaleissa sekä käyttämään apuvälineitä ja työkoneita. Koulutuksen aikana suoritat kuljetusalan perustason ammattipätevyyden, joka on välttämätöntä alalla toimimiseksi. Opit ajoneuvon hallintaa ja käsittelyä erityyppisissä kuljetustehtävissä.

Logistiikan ammattilainen osaa kuljettaa asiakkaan tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakkaita. Hän osaa toimia erilaisissa terminaaleissa, huolehtia kuorman lastaamisesta ja purkamisesta sekä kuljetusasiakirjojen ja rahdin vastaavuudesta. Hänen on tunnettava alan lainsäädäntö, ajoneuvonsa liikennekelpoisuuden vaatimukset sekä osattava varmistaa ajoneuvon ja sen lisälaitteiden toimivuus. Logistiikan ammattilaisena tiedät ajoneuvosi rakenteen, osaat huoltaa ja käsitellä ajoneuvoasi oikein ja turvallisesti.

Työelämässä

Kuljettajat toimivat erityyppisissä kuljetustehtävissä. Työpaikkoja on kuljetusliikkeissä, lentoasemilla sekä muissa liikenteen, kaupan ja teollisuuden aloilla toimivissa yrityksissä ja julkisella sektorilla. Lisäksi logistiikan ammattilaiset voivat toimia itsenäisinä yrittäjinä.

Vaatimukset

Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät (lääkärintodistus C-ajo-oikeutta ja ajokorttia varten).

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.

Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Tutkinto / todistus

Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto | autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.