Prosessiteollisuuden perustutkinto | kemianteollisuuden osaamisala

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola

Alkavat koulutukset
Kokkola
Syksyllä

Kokkola
Joustavasti
Prosessiteollisuuden perustutkinto | kemianteollisuuden osaamisala / Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Prosessiteollisuuden perustutkinto | kemianteollisuuden osaamisala

Prosessinhoitaja toimii prosessiteollisuuden tuotantotehtävissä, usein vuorotyössä. Työtehtäviin kuuluu prosessin valvontaa ja säätöä, prosessinäytteiden ottoa sekä huoltotöitä.

Prosessinhoitajana vastaat tiimissäsi itsenäisesti omasta vastuualueestasi. Työssä tarvitaan myös hyvää yhteistyö- ja kommunikointitaitoa yhteydenpidossa muihin toimijoihin.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia prosessinhoitajana mm. peruskemikaaleja valmistavassa teollisuudessa, metallien jalostuksessa ja rikastamoissa, öljynjalostuksessa ja biotuoteteollisuudessa, lääketehtaissa, vedenpuhdistamoissa, voimalaitoksissa ja selluteollisuudessa.

Kohderyhmä

Ammatti vaatii tekijältään matemaattisia valmiuksia, oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta, huolellisuutta sekä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja.

Prosessinhoitajan ammatti vaatii tekijältään matemaattisia valmiuksia, oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä huolellisuutta. Työssä auttaa kyky järjestelmälliseen ja pitkäjänteiseen toimintaan.

Alan voimakas kehittyminen luo mahdollisuuksia, mutta vaatii samalla myönteistä suhtautumista ja valmiutta jatkuvaan kouluttautumiseen.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Prosessiteollisuuden perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp):

  • Pakolliset tutkinnon osat 25 osp
  • Kemianteollisuuden osaamisalan tutkinnon osat 80 osp
  • Valinnaiset tutkinnon osat yhteensä 40 osp
  • Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Prosessinhoitajaksi opiskellessasi opiskelet prosessien sekä niihin liittyvien laitteiden ja ohjausjärjestelmien toimintaa, kunnossapitoa, ympäristö- sekä työturvallisuusasioita. Opinnot sisältävät teoriaopintoja, verkko-oppimista sekä käytännön harjoituksia laboratorioympäristössä.

Hakeminen ja kelpoisuus

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Prosessiteollisuuden perustutkinto, kemianteollisuuden osaamisala (prosessinhoitaja)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessiteollisuuden perustutkinto | kemianteollisuuden osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Prosessiteollisuuden perustutkinto | kemianteollisuuden osaamisala täytä seuraavat tiedot: