Ammattikoulututkinnon arvosanojen korottaminen

20 joulu 2013
KYSYMYS
Terve!

Onko ammattikoulu tutkinnon suorittamisen jälkeen mahdollista enää korottaa ammattikoulusta saamia arvosanoja? Jos haluaa hakea ammattikorkeakouluun ja pisteet eivät riitä edes pääsykokoisiin pääsyyn, niin onko tähän ongelmaan minkäänlaista ratkaisua? Lukion käyneet voivat korottaa ylioppilaskoe arvosanoja uusimalla ylioppilaskokeita sekä kurssien arvosanoja käymällä iltalukiossa, mutta ammattikoululle ei taida olla samanlaista vaihtoehtoa. Eli Suomen valtion mielestä, jos ei ammattikoulu aikana opiskelu kiinnostanut niin se ei myöskään tulevaisuudessa saa kiinnostaa?

Vastaus

20 joulu 2013

Hei!

Ammattikoulun tutkintotodistuksen saamisen jälkeen arvosanojen korottaminen on hyvin epätavallista. Suosittelisinkin sinua olemaan yhteydessä omaan entiseen kouluusi ja kysyä sieltä mahdollisuutta korottaa arvosanaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos kyseessä on niin sanottu ammattitaitoa täydentävät tutkinnon osat eli yleissivistävät aineet, tarkoittaa tämä kaikkien kyseenomaisen aineen kurssien suorittamista kokonaan. Suosittelen siis kääntymään oman ammattioppilaitoksesi puoleen ja kysy sieltä ohjeita.

Jos olet hakemassa yliopistoon tai ammattikorkeakouluun opiskelemaan, kannattaa myös muistaa avoimen ammattikorkeakoulun ja avoimen yliopiston mahdollisuus. Avoimessa yliopistossa voit esimerkiksi suorittaa kurssikokonaisuuksia hyvin pitkälle ja myöhemmin hakea useimpiin opintoihin avoimen yliopiston väylän kautta.

Asia toimii samoin avoimessa ammattikorkeakoulussa, jossa sinun on mahdollista opiskella niin sanotusti polkuopiskelijana tutkintoa suorittavien opiskelijoiden joukossa. Useissa ammattikorkeakouluissa polkuopiskelijan on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan avoimessa ammattikorkeakoulussa koulutusohjelmaan soveltuvia opintoja tietyn määrän. Tällöin valinta tutkinto-opiskelijaksi tehdään valintakokeen perusteella.

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi