Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

02 loka 2013
KYSYMYS
Hei!

Olen reilu vuosi sitten suorittanut sähkö- ja automaatioalan ammatillisen perustutkinnon. Nyt kumminkin kiinnostaisi enemmän tietokone- ja tietoliikenteeseen liittyvä koulutus, etenkin ohjelmointi ja koodaus.

Onko mitään kouluja tai opintolinjoja jotka ottavat vielä vastaan uusia opiskelijoita tänä vuonna vai pitäneekö odottaa ensi vuoteen? Pääseekö normaaliin ammattikouluun enää jos on suorittanut jo yhden ammatillisen tutkinnon, vai pitääkö mennä aikuiskoulutukseen? Entä onko mitenkään mahdollista päästä kyseiselle tietokone/tietoliikenne ja ohjelmointialalle opiskelemaan AMK:hon tällä koulutuspohjalla?

Kiitoksia.

Vastaus

02 loka 2013

Hei,

Mukava kuulla, että olet kiinnostunut uusista opinnoista. Ammatillisten oppilaitosten syksyn yhteishaku on käynnissä vielä tämän viikon eli perjantaihin 4.10. saakka, joten suosittelisinkin sinua tarkastamaan aluksi, olisiko yhteishaussa mukana esimerkiksi tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaa ammatillista koulutusta, joka voisi kiinnostaa sinua. Voit hakea mukaan koulutukseen, vaikka olisitko suorittanut jo yhden ammatillisen tutkinnon.

Jos haet ammatilliseen koulutukseen nyt ja tulet valituksi, pääset aloittamaan opinnot tammikuussa 2014. Joissakin ammatillista aikuiskoulutusta tarjoavissa oppilaitoksissa saattaa myös olla käynnissä jatkuva haku ja mahdollisuus aloittaa opinnot joustavasti. Myös aikuiskoulutustarjontaan kannattaa siis tutustua. Jos löydät sinua kiinnostavan koulutusvaihtoehdon, voit kysyä lisätietoa koulutusvaihtoehdoista ja hakemisesta suoraan siltä oppilaitokselta, jonka koulutuksesta olet kiinnostunut. Löydät sivustoltamme yhteydenottopyynnön jokaisen koulutusesittelyn yhteydestä.

Koska olet valmistunut ja suorittanut ammatillisen perustutkinnon, sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus eli mahdollisuus hakea myös ammattikorkeakoulujen tarjoamiin opintoihin. Ammattikorkeakoulujen seuraava yhteishaku järjestetään 3.3.-1.4.2014.

» Tutustu täällä sivustollamme listattuna oleviin tietotekniikan alan koulutusvaihtoehtoihin

Tsemppiä opintojen etsintään ja aurinkoa syksyysi!

Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua
kiinnostava koulutus

Lähetä oppilaitokselle
yhteydenottopyyntö

Oppilaitos vastaa
kysymyksiisi