Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maatalousalan perustutkinto | maaseutuyrittäjä

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Iisalmi
Ammatilliset perustutkinnot
Kuvassa kaksi maaseutuyrittäjää ja lehmiä laitumella.

Maatalousalan perustutkinto | maaseutuyrittäjä

Maatilataloudessa toimitaan luonnon ja eläinten ehdoilla, joten työajat ja -olosuhteet vaihtelevat päivästä toiseen. Työskentely vaatii joustavuutta, hyvää yleiskuntoa sekä itsenäistä, reipasta ja oma-aloitteista otetta.

Maatilatalouden taloussuunnittelu, kirjanpito ja erilaiset alan tietotekniset sovellukset edellyttävät sitä, että olet halukas oppimaan uutta jatkuvasti. Mikäli tunnet omaksesi mullan tuoksun, koneiden jyrinän ja eläinten hörinät, ota kutsu vastaan ja hanki oikeat tiedonjyvät maaseutuyrittäjän ammattiin Ylä-Savon ammattiopistosta!

Työtehtävät

Maaseutuyrittäjän työhön kuuluu maatilan kasvinviljelyyn ja kotieläintenhoitoon liittyvät työt sekä niissä tarvittavien koneiden ja laitteiden käyttö ja huoltotyöt. Taloussuunnittelu, kannattavuuden seuranta ja kirjanpidosta huolehtiminen ja niissä käytettävien atk-sovellusten käyttö ovat maaseutuyrittäjän arkipäivää. Työnkuvaan kuuluvat myös maatilan metsätalouteen liittyvät työt.

Työllistyminen

Ammattinimikkeinä toimivat: maaseutuyrittäjä, lomittaja, lomitusyrittäjä, tilatyöntekijä. Maaseutuyrittäjät voivat hakeutua itsenäisiksi maatilayrittäjiksi, tilatyöntekijöiksi maatiloille, kuntien maatalouslomittajiksi tai itsenäisiksi lomittajayrittäjiksi. Mahdollisia työpaikkoja ovat myös maatalouskaupat ja maatalouskonekorjaamot.

Ammatin vaatimukset

Maatilataloudessa työskentely on fyysisesti melko raskasta ja vaatii siten hyvää yleiskuntoa. Tehtävät vaativat itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyä, halua oppia uutta ja soveltaa sitä käytäntöön sekä vastuuntuntoa. Työskentely luonnon ehdoilla vaatii kykyä joustaa työajoissa ja erilaisissa työolosuhteissa ja toimia yhteistyössä useiden tahojen kanssa.

Maatalousalalla ja maatalousalan koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä ja henkistä kuntoa. Henkilöllä ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai hankittuja sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden. Henkilön sopivuutta
erilaisiin työtehtäviin voidaan joutua harkitsemaan oireiden ja toiminnan vajavuuden perusteella mm. seuraavissa sairauksissa:
• allergia
• astma
• näön heikkous
• vakava tuki- ja liikuntaelimistön sairaus

Onko sinulla jo maatalousalan perustutkinto suoritettuna?

Voit suorittaa vain tutkinnonosia tai kokonaan toisen osaamisalan jo suorittamastasi perustutkinnosta (esim. oppisopimuksella):

Suuntautumisvaihtoehdot
• Maaseutuyrittäjä –> eläintenhoitajaksi
• Eläintenhoitaja -> maaseutuyrittäjäksi

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan perustutkinto | maaseutuyrittäjä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto | maaseutuyrittäjä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Tutustu OPISKELIJAN IHME –pakettiin. Asu huikean edullisesti viihtyisässä soluasunnossa (sis. netti ja vesi) ja opiskele ammatti YSAOlla. KipinKapin hae uutta tietoa ja taitoa YSAOn monipuolisesta opintotarjonnasta ja tule ihmeidentekijäksi! YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maatalousalan perustutkinto | maaseutuyrittäjä täytä seuraavat tiedot: