Energia-alan erikoisammattitutkinto | voimalaitostekniikan tai sähköverkkoasennuksen osaamisala

WinNova
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
Erikoisammattitutkinnot
Laitila, Pori

Alkavat koulutukset
Laitila
Joustavasti

Pori
Joustavasti

Video

Energia-alan erikoisammattitutkinto | voimalaitostekniikan tai sähköverkkoasennuksen osaamisala

Energia-alan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on monipuoliset taidot toimia energiaalan suunnittelu-, käyttö- ja johtamistehtävissä. Tutkinnon suorittanut osaa kehittää ja ohjata vastuualueensa prosesseja. Tutkinnon suorittaneella on hyvät viestinnälliset valmiudet ja hän huolehtii työkohteen työturvallisuudesta.

Koulutuksen tavoite

Voimalaitosmestari osaa johtaa työtä ja käyttää voimalaitoksien prosesseja. Hän osaa suunnitella ja ohjata työskentelyä sekä perehdyttää henkilöitä ja kehittää toimintaa.

Henkilöllä, joka on suorittanut energia-alan erikoisammattitutkinnon, voimalaitostekniikan osaamisalan, on painelaitelain edellyttämä koulutus konemestarikirjaan ja ylikonemestarikirjaan. Konemestarikirjan saamiseksi vaaditaan alikonemestarinkirja ja painelaitelainsäädännässä määritelty työkokemus. Ylikonemestarikirjan saamiseksi vaaditaan konemestarikirja ja painelaitelainsäädännössä määritelty työkokemus.

Sähköverkkomestari osaa aloittaa, toteuttaa ja luovuttaa työmaan suunnitelmien mukaisesti. Hän osaa johtaa ja organisoida työt sekä tehdä havaintoja ja johtopäätöksiä kehittämistarpeista. Hän osaa sähköverkkoalan tarjouslaskennan, yleisten sopimusehtojen mukaisen työmaanhoidon sekä verkostotyömaan käytännön työnjohdon. Lisäksi henkilö valinnoistaan riippuen osaa sähköverkon suunnittelun ja käytön ja osaa toimia työnjohtajana verkon häiriötilanteissa. Työmaata johtaessaan hän ottaa huomioon ympäristön ja työturvallisuus- ja sähköturvallisuusmääräykset.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta oppisopimuskoulutuksena.

Hakeminen

Haku koulutukseen tapahtuu oppilaitoksen omilta sivuilta.

Voimalaitostekniikan osaamisala: Koulutus sopii sinulle, jos olet voimalaitosalan ammattilainen ja sinulla on alikonemestarin pätevyys/koulutus sekä olet työsuhteessa voimalaitoksella. Tutkinnolla syvennät osaamistasi voimalaitosalasta.

Sähköverkkoasennuksen osaamisala: Koulutus on suunnattu sähköverkkoalalta työkokemusta ja koulutuksen omaavalle henkilölle.

Tutkinto / todistus

Energia-alan erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Energia-alan erikoisammattitutkinto | voimalaitostekniikan tai sähköverkkoasennuksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

WinNova sosiaalisessa mediassa

WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista tutkintoon johtavaa koulutusta sekä monipuolista täydennyskoulutusta eri aloille Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 5000 ja henkilöstöä...


Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

WinNova

Tiedepuisto 3
28600 Pori

 Näytä puhelinnumero
www.winnova.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Energia-alan erikoisammattitutkinto | voimalaitostekniikan tai sähköverkkoasennuksen osaamisala täytä seuraavat tiedot: