Sivuston käyttötapa: Mobiili

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kiinteistönhoidon osaamisala

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Vantaa
Ammattitutkinnot
Henkilö puhaltaa lehtipuhaltimella lehtiä kiinteistön portailta

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kiinteistönhoidon osaamisala

Kiinteistönhoitaja (AT) toimii asiakaskohteessa kiinteistönhuollon työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Hän osaa huolehtia kiinteistön sisätilojen käytettävyydestä, tehdä ulkoalueiden ylläpitotöitä ja seurata teknisten järjestelmien toimintaa asiakaskohteessa. Hän osaa ylläpitää ilmanvaihtokoneiden toimintakuntoa sekä tehdä tarvittavia säätö- ja ohjaustoimenpiteitä kiinteistön automaatiojärjestelmään.

Tekninen kiinteistönhoitaja (AT) toimii asiakaskohteessa teknisen kiinteistönhuollon työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Tekninen kiinteistönhoitaja osaa tehdä LVI-järjestelmien käyttöön ja ylläpitoon liittyviä mittauksia ja tarkistuksia, paikantaa LVI-järjestelmistä yleisimmät toimintahäiriöt ja niiden korjaustarpeet sekä tehdä normaalit LVI-järjestelmien kalusteiden vaihdot. Hän osaa ylläpitää ilmanvaihtokoneiden toimintakuntoa sekä tehdä tarvittavia säätö- ja ohjaustoimenpiteitä kiinteistön automaatiojärjestelmään.

Koulutuksen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta 15osp, yhdestä tai kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta 45osp tai 90osp ja valinnaisista tutkinnon osista 45osp tai 90osp.

Kaikille pakolliset tutkinnon osat, 15osp

 • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalveluiden tuottaminen, 15ops

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat 1, valitaan 45-90osp

 • Kiinteistön toimintakunnon ylläpito 45 osp
 • LVI-järjestelmien käyttö ja ylläpito 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, valitaan 45-90osp

 • Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito, 30 osp
 • Kiinteistöautomaation säätö ja ohjaus, 30 osp
 • Lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien toimintakunnon ylläpito, 30 osp
 • Pintarakenteiden korjaustyöt, 30 osp
 • Ulkoalueiden hoitokoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
 • Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen, 30 osp
 • Huonekasvien huoltaminen, 15 osp
 • Työhön opastaminen 30osp

Opintoihin kuuluu EA1 kortin suorittaminen.

Toimipiste

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa.

Hakeminen ja kelpoisuus

Kiinteistöalalla työskentelevälle henkilölle, joka haluaa kehittää osaamistaan monipuolisesti ja jolla ei ole alan tutkintoa. Edellytetään alan työkokemusta ja työpaikkaa kiinteistöalan tehtävissä.

Koulutuksen kesto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kustannukset

Hankittavat kirjat (1. Kiinteistönhoidon käsikirja, 2. Ilmanvaihto ja huolto, 3. Lämmitys, hoito ja huolto, 4. Talotekniikan automaatio kustantaja kaikissa Kiinteistömedia) ja tietokone tarvitaan käyttöön opinnoissa/ etätehtävät tehdään tietokoneella sähköisessä oppimisympäristössä.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kiinteistönhoidon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua yli kahteenkymmeneen eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille.  Ammattiopisto Variasta saat työelämän vaatimat perustaidot, jonka lisäksi käytännön työtehtäviä pääset...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto | kiinteistönhoidon osaamisala täytä seuraavat tiedot: