Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Oppisopimuskoulutus
Vantaa
Ammatillisen tutkinnon osat
Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp

Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta

Opiskelija tekee alan yleisimpiä konditoriatuotteita ja koristeita, kuten pikkuleipiä, kääretorttuja, erilaisia kakkuja, tuulihattuja, suklaa- ja marsipaanikoristeita, ja käyttää valmistustapaan soveltuvia työvälineitä ja laitteita. Hän ottaa huomioon hygienian, työturvallisuuden, erityisruokavaliot ja sen hetkiset trendit. Varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun huomioiden valmistuksen ja säilytyksen aikana tapahtuvat fysikaaliset, kemialliset sekä mikrobiologiset toiminnat. Oppii valmistusprosessit, toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja ymmärtää ympäristöosaamisen merkityksen alan yrityksille.

Työtehtävissä opiskelija valitsee, käsittelee ja arvioi raaka-aineita ja käyttää niitä oikealla ja laadukkaalla tavalla. Hän hallitsee konditoriatuotteiden valmistuksen käsityömenetelmin ja käyttää sekoittamista, vaahdottamista, vatkaamista, paahtamista, kaulintaa ja yhdistelmätekniikkaa koneilla, laitteilla ja työvälineillä. Hän valmistaa erilaisia konditoriatuotteita ja konditoriakoristeita, käyttää luovuutta ja kädentaitoja valmistuksessa ja viimeistelyssä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työnantaja nimeää opiskelijalle alan ammattilaisen työpaikkaohjaajaksi.

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöllä.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutus soveltuu henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista elintarvike- tai ravintola-alalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka ja tutkinnon osaan soveltuvat työtehtävät voidakseen osallistua oppisopimuskoulutukseen.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Variasta työelämän ammattilaiseksi

Vantaan ammattiopisto Varia on monialainen ammatillista koulutusta järjestävä oppilaitos. Tarjoamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta nuorille, aikuisille ja organisaatioille. Toimipisteemme sijaitsevat lähellä kehäradan asemia hyvien kulkuyhteyksien päässä Aviapoliksessa, Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Myyrmäessä. Varian työelämäpalvelut sijaitsee Vantaan yrityspalvelukeskuksessa Leijassa. Variassa voi opiskella...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Konditoriatuotteiden valmistus 20 osp | tutkinnon osa elintarvikealan perustutkinnosta täytä seuraavat tiedot: