Sivuston käyttötapa: Mobiili

Autoalan perustutkinto | automyyjä

TTS Työtehoseura
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku/jatkuva haku
   
Nurmijärvi
Ammatilliset perustutkinnot

Video

TTS kouluttaa kaikkiin autoalan tutkintoihin. Alalla on paljon töitä, mutta tekijöitä puuttuu. Jos olet kiinnostunut hakeutumaan alalle tai olet jo alalla ja haluat suorittaa jatko-opintoja, tutustu koulutuksiin!

Autoalan perustutkinto | automyyjä

Automyyjä

Autoalan perustutkinto, automyyjä

Automyyjän työtehtäviin kuuluu autojen myynnin lisäksi asiakashankinta, rekisteröinti, asiakasneuvonta, autotilaukset, toimitusseuranta ja muut autoliikkeen vaihtelevat tehtävät.

Koulutukseen voivat hakea jo alalla työskentelevät, joilta uupuu alan ammatillinen koulutus. Opiskelijoilla suositellaan olevan takana kaupallisen alan opintoja.

Koulutus järjestetään oppisopimuskoulutuksena, joten koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on työpaikka.

Koulutuksen sisältö

Tietopuoliset opinnot koostuvat lähiopinnoista TTS:n Rajamäen toimipisteessä (20-25 päivää) ja etä-/verkko-opinnoista (15-25 päivää). Automyyjän työtä opiskellaan lähiopintopäivien välissä työssäoppimisjaksoilla autoliikkeissä. Hakijan pohjakoulutuksesta ja työkokemuksesta riippuen automyyjän opiskelusuunnitelmaan kuuluu:

  • Asiakaspalvelu ja markkinointi
  • Myyntityö ja yritystalouden perusteet
  • Autotekniikka, tietotekniikka ja tekninen englanti
  • Varaosa- ja lisävarustemyynti
  • Autoalan lainsäädäntö ja sopimukset
  • Autokaupan prosessit ja automyyntityö
  • Työssäoppiminen

Automyyjän työnkuva

Automyyjä myy ja markkinoi autoalan tuotteita sekä taitaa asiakaspalvelun. Automyyjän työhön kuuluu sisään ostettavan auton kunnon arviointi sekä eri automerkkien erojen ja niiden varaosien tunteminen.

Autoalan ammattilainen osaa kirjoittaa automyynnin asiakirjat ja kertoa asiakkaalle eri rahoitus- ja vakuutusvaihtoehdoista. Lisäksi hän tuntee yritystoiminnan periaatteet.

Automyyjän työpaikkoja ovat autoalan merkkiliikkeet, käytettyjen autojen liikkeet, autojen maahantuojat ja leasingyhtiöt.

Hakeminen

Koulutukseen voivat hakea jo alalla työskentelevät, joilla ei ole alan ammatillista koulutusta. Opiskelijoilla suositellaan olevan takana kuitenkin kaupallisen alan opintoja.

Haku tapahtuu TTS Työtehoseuran nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Autoalan perustutkinto, automyyjä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Autoalan perustutkinto | automyyjä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille, nuorille ja yrityksen edustajille. Vahva yhteistyö alan yritysten kanssa takaa sen, että koulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin ja tuottavat alalle ammattilaisia, joita tarvitaan. Opiskelu tapahtuu pääosin aidoissa oppimis- ja työympäristöissä. Kuljettaja- sekä nosturikoulutuksissa käytössämme on simulaattorit,...


Lue lisää oppilaitoksesta TTS Työtehoseura ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

TTS Työtehoseura

Kiljavantie 6
05200 Nurmijärvi

 Näytä puhelinnumero
www.tts.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Autoalan perustutkinto | automyyjä täytä seuraavat tiedot: