Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | automaatioasentaja, koneenasentaja, koneistaja ja levyseppähitsaaja
Tampereen seudun ammattiopisto | TreduVideo
Me olemme monien mahdollisuuksien Tredu! Hae mukaan yhteishaussa 23.2.–23.3.2021. ✨

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | automaatioasentaja, koneenasentaja, koneistaja ja levyseppähitsaaja
Kone- ja tuotantotekniikka on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja ja se tarjoaa sinulle huippu mahdollisuudet työllistyä.
Opiskelu sisältää alusta alkaen paljon tekemistä ja mielenkiintoisia projektitöitä. Opetuksessa hyödynnetään uutta teknologiaa, koneet ja ohjelmistot ovat nykyaikaisia. Koulutuksessa opit alan perustöitä: sorvausta, jyrsintää, hitsausta sekä erilaisia asennus- ja automaatiotöitä. Perusopintojen jälkeen voit erikoistua asennus ja automaatioon tai tuotantotekniikkaan. Automaatio ja robotiikka on mukana kaikissa opinnoissa. Koulutuksen aikana pääset näyttämään osaamistasi moderneissa työympäristöissä alan yrityksissä.
Ala on kansainvälinen ja tuotteista suurin osa menee ulkomaan vientiin. Menestystuotteita ovat mm. risteilyalukset, laivojen ja voimaloiden moottorit, paperikoneet, hissit ja nosturit sekä metsä- ja maatalouskoneet. Kone- ja tuotantotekniikan ammattilaisia tarvitaan myös monien arkielämän tuotteiden valmistamiseen: autot, polkupyörät, tietokoneet, kännykät, ruokailuvälineet, sakset jne. Ala tarjoaa paljon erilaisia työmahdollisuuksia Suomessa ja ulkomailla sekä kilpailukykyisen palkan. Koulutus on myös erinomainen pohja alan insinööriopintoihin.
Asennus ja automaatio, koneautomaatioasentaja ja koneasentaja
Koneautomaatioasentajat työskentelevät teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyvissä laiterakennus-, käyttöönotto-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä. Työssä edellytetään sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan, tietotekniikan ja englannin kielen osaamista sekä automaatiojärjestelmien toimintakokonaisuuksien ymmärtämistä.
Koneenasentaja kokoaa, asentaa ja korjaa kone- ja metalliteollisuuden koneita ja laitteita sekä käyttää erilaisia kokoonpanomenetelmiä, mm. hitsausta ja erilaisia ruuviliitoksia. Opinnoissa perehdytään mekaaniseen asennukseen, hydrauliikkaan, pneumatiikkaan, elektroniikkaan, ohjaustekniikkaan ja robotiikkaan. Koneasentajat työllistyvät esim. automaattisten tai mekaanisten koneiden valmistus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin.
Tuotantotekniikka, koneistaja, levyseppähitsaaja ja muovi- ja kumituotevalmistaja
Koneistaja valmistaa koneenosia erilaisin lastuavin työmenetelmin työpiirustusten mukaan. Työmenetelmiä ovat mm. sorvaus, jyrsintä ja hionta. Lisäksi opiskellaan mm. NC-koneistusta, CAD -piirtämistä ja CAM -ohjelmointia. Työllistäjiä ovat monenlaiset metalliteollisuuden yritykset.
Levyseppähitsaaja työskentelee tuotannon hitsaus-, levy- ja teräsrakennetehtävissä. Opinnot sisältävät mm. NC-tekniikkaa ja robottihitsausta. Työllistäjiä ovat esim. konepajat, telakat, metalli- ja konekorjaamot sekä teollisuuden kunnossapitoyritykset.
Muovi- ja kumituotevalmistaja toimii alan mitä erilaisimpia tuotteita valmistavassa teollisuudessa. Ura voi löytyä suurten rakennuselementtien tai höyhenkevyiden älyä sisältävien tuotteiden valmistuksessa. Muovi-ja kumituotevalmistaja valmistaa teknisiä tuotteita, kuten kumipinnoitteita teloihin, renkaita, jalkineita ja letkuja. Kumialan työtehtäviin kuuluu koneiden ohjelmointia, käyttöä ja huoltoa sekä muottien asennusta ja laadunvalvontaa. Alalla on käytössä pitkälle automatisoitua tekniikkaa, mutta myös käsityötä tarvitaan.
Koneasentaja + sähköasentaja
Ammatillista osaamista voit hankkia kahdelta eri alalta suorittamalla koneasentajan ja sähköasentajan yhdistelmäkoulutuksen. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti 3+1 vuotta. Opiskelun alkuvaiheessa painottuvat konetekniikan opinnot ja loppuvaiheessa sähkötekniikan opinnot. Kolmen opiskeluvuoden jälkeen on mahdollista saada valmiiksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto. Neljäntenä opiskeluvuotena suoritetaan loput sähköasentajakoulutukseen kuuluvista opinnoista. Sähköasentajan koulutuksesta kerrotaan enemmän sähkö- ja automaatiotekniikan koulutustarjonnan yhteydessä. Yhdistelmätutkinto tuottaa laajan perusosaamisen asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin sekä monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Koneasentajan ja sähköasentajan yhdistelmäkoulutukseen ei ole mahdollista yhdistää lukio-opintoja.
Hakeminen
Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.
Tutkinto / todistus
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, automaatioasentaja, koneenasentaja, koneistaja ja levyseppähitsaaja
Ota yhteyttä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...
Yhteystiedot
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | automaatioasentaja, koneenasentaja, koneistaja ja levyseppähitsaaja täytä seuraavat tiedot: