Vartijan koulutus, 80 h

Taitotalo
10 päivää
Alkavat koulutukset
Helsinki
22.5.2023 
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot

Vartijan koulutus, 80 h

Koulutuksessa syvennät osaamistasi mm. tilannehallintaan, vahinkotilanteessa toimimiseen ja palo- ja pelastustoimintaan liittyen. Koulutuksen hyväksytysti suoritettuasi saat pätevyyden toimia vartijana ja voit anoa poliisilta 5 vuotta voimassa olevaa vartijakorttia. Koulutus on osa Turvallisuusalan ammattitutkintoa.

Koulutuksen tavoitteena on syventää opiskelijan osaamista yksityisellä turvallisuusalalla työskentelyyn siten, että varsinaisen vartijakortin hakeminen on mahdollista. Koulutuksen aikana opiskelija muun muassa syventää osaamistaan lainsäädäntöön, hätävarjeluun ja voimankäyttöön sekä turvallisuustekniikkaan liittyen. Koulutuksen suoritettuaan opiskelija saa halutessaan osatutkintotodistuksen Turvallisuusalan ammattitutkinnosta (Vartijan koulutus, 25 osp), joka antaa hyvät perusvalmiudet hakeutua opiskelemaan turvallisuusalan perus- tai ammattitutkintoa.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla suoritettuna väliaikaisen vartijan koulutus (40h).

Ohjelmassa

Koulutus kestää 10 päivää (80h). Koulutus toteutetaan päiväopetuksena klo 8:00-16:00 välisenä aikana (pl. erikseen mainitut iltaryhmät).

Koulutus perustuu lakiin (1085/2015) yksityisistä turvallisuuspalveluista. Koulutuksessa käsiteltäviä teemoja ovat:

 • turvallisuuslainsäädäntö
 • vartijan toiminta ja tilannehallinta
 • poliisitoiminta ja siihen liittyvät vartijan tehtävät
 • ennaltaehkäisy ja vartijan toiminta vahinkotilanteessa
 • työturvallisuus ja työsuhde
 • palo- ja pelastustoiminta
 • ensiapu
 • turvallisuustekniikka
 • hätävarjelu ja voimankäyttö
 • kurssikoe.

Koulutuksen lopuksi järjestetään kurssikoe, jonka hyväksytysti suoritettuaan opiskelijalla on oikeus anoa poliisilta 5 vuotta voimassa olevaa vartijakorttia sekä halutessaan pyytää osatutkintotodistus turvallisuusalan ammattitutkinnosta (Vartijan koulutus, 25 osp).

Toteutustapa ja -paikka

Koulutus toteutetaan hybridiopetuksena siten, että osa opetuspäivistä toteutetaan etäopetuksena Teamsin välityksellä ja osa Taitotalon tiloissa (Valimotie 8, 00380 Helsinki). Etäopetukseen osallistuakseen opiskelijalla tulee olla tietotekninen perusosaaminen, Internet-yhteys ja tietokone käytössään. Koulutukseen sisältyvät käytännön harjoitukset sekä kurssikoe järjestetään lähiopetuksena Taitotalossa.

Jos et läpäise kurssikoetta ensimmäisellä kerralla, voit uusia sen veloituksetta yhden kerran. Tämän jälkeen opiskelijalla on oikeus uusia koe vielä kaksi kertaa, mutta niistä laskutetaan opiskelijaa 50€ / koe. Jos kolmaskaan uusintakoe ei mene läpi, pitää koulutus käydä kokonaan uudelleen.

Koulutus on lakisääteistä ja hyväksytty suoritus edellyttää osallistumista opetukseen. Pyydämme osallistujia huomioimaan, että jo yhden oppitunnin poissaolo estää koulutuksen hyväksytyn suorittamisen.

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus soveltuu yksityisten yritysten ja julkishallinnon palveluksessa oleville, vartiointityötä tekeville tai alalle aikoville henkilöille sekä esimerkiksi vastaanotossa toimiville henkilöille ja vahtimestareille. Hakijoilta edellytetään nuhteetonta taustaa ja koulutukseen osallistuvalla on hyvä olla vähintään B2.1-tasoinen suomen kielen taito.

Opiskelijamaksu

Koulutuksen opiskelijamaksu on 390 €. Hinta sisältää opetuksen ja kurssimateriaalin.

Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen, saat sähköpostiisi ”hakemuksesi on vastaanotettu” viestin. Ilmoittautumisesi on tällöin vahvistettu ja sitova. Tervetuloa koulutukseen! Koulutuksen suorittamiseen liittyvät käytännön ohjeet toimitetaan sinulle erillisessä sähköpostiviestissä n. viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Peruutusehdot

 • Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 7 päivää ennen koulutuksen alkua.
 • Alle 7 pv ennen koulutustilaisuutta tehdyistä peruutuksista peritään 50% alkuperäisestä hinnasta.
 • Jos peruutusta ei tule ennen koulutuksen alkua, veloitetaan koko hinta.

 

Peruutusilmoitus tulee tehdä sähköpostilla koulutussuunnittelija Heidi Nissiselle, heidi.nissinen@taitotalo.fi. Huom! Peruutusilmoituksia ei voi tehdä puhelimitse tai esimerkiksi Taitotalon asiakaspalvelun kautta.

Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Oppilaitoksella on oikeus muuttaa koulutuksen hinnoittelua, sisältöä ja toteutusajankohtaa sekä peruuttaa koulutus.

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vartijan koulutus, 80 h? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Vartijan koulutus, 80 h täytä seuraavat tiedot: