Erikoisammattitutkinnot

Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 12 kuukautta
Pituus
n. 12 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala tarjoaa kokonaisvaltaista osaamista taloushallinnon esimies- ja/tai asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suoritettuasi osaat esimerkiksi analysoida, suunnitella ja seurata taloutta ja rahoitustoimintaa, toteuttaa budjetti- tai talousarvioseurantaa sekä laatia konsernitilinpäätöksen.

Tutustu tästä linkistä taloushallinnon opiskelijatarinaan!

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy yksi pakollinen tutkinnon osa (vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Valinnaisiksi tutkinnon osiksi voit taloushallinnon osaamisalalla valita esimerkiksi:

  • konsernitilinpäätöksen laatimisen
  • rahoitustoiminnan
  • taloudenhallinnan
  • kustannuslaskennan
  • taloushallinnon asiantuntijapalvelut 
  • kehittämisprojektin suunnittelun ja toteuttamisen tai
  • hankintojen suunnittelun ja toteuttamisen

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala soveltuu taloushallinnon asiantuntija- tai esimiestehtävissä muutaman vuoden toimineille. Tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Katso osaamisalakohtaiset tutkinnon osat ePerusteista.

Tutkintokoulutus

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on noin yksi vuosi. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, jos sinulla on riittävä osaaminen hankittuna. Tutkinnon suorittamista varten tarvitset aina työpaikan, joka toimii näyttöympäristönä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, oppilaitoksen edustajan ja työnantajan kanssa.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taloushallinnon ammattilainen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu