Sisustajamestari, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto

Taitotalo
n. 25 kuukautta
Helsinki
Erikoisammattitutkinnot

Sisustajamestari, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, sisustajamestari on suunnattu sisustusalan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan muun muassa sisustuspalveluiden tuotteistamisessa, palvelumuotoilussa ja sisustusprojektin johtamisessa. Opiskelijan tulee työskennellä vaativien sisustusprojektien parissa projektipäällikkönä tai yrittäjänä.

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, sisustajamestari

Koulutus on tarkoitettu vaativien sisustusprojektien parissa työskenteleville sisustusalan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan muun muassa sisustuspalveluiden tuotteistamisessa, sisustusalan palvelumuotoilussa ja sisustusprojektien laadukkaassa läpiviemisessä.

Suorittamalla tutkinnon kehität ammatillista osaamistasi sisustusprojektien laadukkaassa toteuttamisessa ja laajennat osaamistasi oman työsi/yritystoimintasi vahvistamisessa. 

Koulutuksen kokonaisuus määräytyy oman osaamisesi kehittämistarpeen mukaan. Sinulle laaditaan koulutuskokonaisuus, jonka painopisteinä ovat oman työsi/yritystoimintasi kannalta keskeiset ammatillisen osaamisen alueet.

Voit osallistua opintojen aikana erilaisiin koulutuskokonaisuuksiin, esimerkiksi tuotteistamisen, palvelumuotoilun, projektijohtamisen, tuotanto- tai palveluprosessien johtamisen, henkilöstöjohtamisen, asiakashankinnan tai muun omalle osaamisellesi keskeiseen kokonaisuuteen.

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osien lisäksi voit liittää opiskeluusi tutkinnon osia muista tutkinnoista, esimerkiksi liiketoiminnan ammattitutkinnosta tai taideteollisuusalan ammattitutkinnosta.

Osaaminen osoitetaan omissa työtehtävissä pakollisissa tutkinnon osissa suunnittelemalla ja toteuttamalla vaativia sisustusprojekteja sekä valinnaisissa osissa aidoissa, soveltuvissa työelämän ympäristöissä oman opiskeluohjelman mukaisesti.

Voit vahvistaa sisustusalan osaamistasi myös osallistumalla Erasmus+kansainvälistymisohjelmaan ja hankkia osaamista ulkomaisissa sisustusalan kohteissa. Erasmus+ Kansainvälistymispalvelut opiskelijoille

Jos sinulla on jo tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukainen osaaminen, voit lähteä suoraan näyttöihin osoittamaan osaamisesi.

Tutkinnon rakenne

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto 180 osp

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp

  • Sisustusalan tuotteistaminen ja markkinointi, 20 osp
  • Sisustusprojektin suunnitteleminen, 30 osp
  • Sisustusprojektin toteuttaminen, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp

  • Toiminnan suunnittelu ja johtaminen, 45 osp
  • Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp
  • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 0-60 osp

Tutkintokoulutuksen kesto ja toteutus

Koko tutkintokoulutuksen kesto on  noin 12-24 kuukautta.

Ennen koulutuksen aloittamista tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) aikatauluineen. HOKS määrittelee lopulta koulutusajan keston.

Koulutus sisältää henkilökohtaista ohjausta sekä osaamisen osoittamisen, eli näytöt aidoissa työelämän ympäristöissä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijaksi soveltuvuuden edellytyksenä on päätoiminen työskentely sisustusalan asiantuntijatehtävissä sekä vähintään viiden vuoden työkokemus vastaavista tehtävistä.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutusmuotoina ovat oppisopimus, yrittäjän oppisopimus tai omaehtoinen opiskelu​.

Mitä oppisopimus tarkoittaa opiskelijalle ja yritykselle?

Omaehtoinen koulutus

Yrittäjän oppisopimus: Nosta osaamisesi uudelle tasolle! - Oppisopimus

Opiskelijamaksu oppisopimuksessa ja omaehtoisessa koulutuksessa 300 € / koko tutkinto​.

Koko tutkinnon suorittanut voi anoa ammattitutkintostipendiä 414 € stipendin myöntämisehtojen täyttyessä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisustajamestari, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sisustajamestari, taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: