Maalarimestari, pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto, maalausalan erikoistehtävät, oppisopimus

Taitotalo
n. 12 kuukautta
Helsinki
Erikoisammattitutkinnot

Maalarimestari, pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto, maalausalan erikoistehtävät, oppisopimus

Rakennusmaalauksen osaamisalan suorittanut maalarimestari on erikoistunut korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöihin. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet siten, että kykenee johtamaan maalareiden työskentelyä.

Koulutuksen tavoitteena on, että oppisopimusopiskelija osoittaa osaavansa sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy suorittamaan Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinnon näyttötutkintona ja työllistymään maalarin työtehtäviin.

Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.

Tutkinto on tarkoitettu perus- ja ammattitutkinnon suorittaneille tai vastaavat taidot omaaville.

Alalla edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja vähintään 5 vuoden työkokemusta alalta. Opiskelijalla tulee olla ammattitutkinto suoritettuna (tai vastaavat taidot ja työkokemus) sekä sovittuna pintakäsittelyalan  työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa. Työsuhteen tulee olla voimassa koko koulutuksen ajan. Hyvä fyysinen kunto, ei allergioita, ei korkeanpaikan kammoa. Suomen kielen taitojen tulee olla vähintään tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työssä kouluttajan (yrityksessä työskentelevä oppisopimusopiskelijaa ohjaava henkilö) kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, itseopiskellen ja työssä oppien.

Taitotalon kouluttaja ohjaa opiskelijaa tutkinnon osien valinnassa ja näyttöprosesseissa e-perusteiden mukaisesti.

Sisältö

Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, maalausalan erikoistehtävissä toimiminen, suoritetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Valinnaisista osista yksi saa olla osa toisesta tutkinnosta.

Jokaisen tutkinnonosan osalta annetaan ohjeistusta tarpeen mukaan työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Koko tutkinto 180 osp

Pakolliset tutkinnon osat

  • Rakennusmaalauksen menekki- ja kustannuslaskenta 40 osp
  • Maalaustyökokonaisuuden suunnittelu ja ohjeistaminen 35 osp

Valinnaiset osat

  • Rakennusmaalaustöiden toteutus 35 osp
  • Erikoispäällysteiden kiinnitystyöt, 35 osp
  • Maalausalan työpaikkakouluttajana toimiminen, 35 osp
  • Koristemaalaus, 35 osp

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

  • Koulutustoteutus Helsingissä oppisopimuksella, opiskelijamaksu on 500 €.

Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Yritykselle oppisopimus on maksuton. 

Lue lisää oppisopimuksesta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maalarimestari, pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto, maalausalan erikoistehtävät, oppisopimus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maalarimestari, pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto, maalausalan erikoistehtävät, oppisopimus täytä seuraavat tiedot: