Erikoisammattitutkinnot

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 12 kuukautta
Pituus
n. 12 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala kehittää osaamistasi myynnin johtamisessa, asiakkuusmarkkinoinnissa ja brändin kehittämisessä. Koulutuksessa opit myös hyödyntämään monipuolisesti digitaalisia kanavia ja kehität projektityöskentelytaitojasi.

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy yksi pakollinen tutkinnon osa (vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Valinnaisiksi tutkinnon osiksi voit myynnin ja markkinointiviestinnän osaamislalla valita esimerkiksi

  • digitaalisen markkinointiviestinnän
  • digitaalisen myynnin kehittämisen
  • markkinointiviestinnän suunnittelun ja toteuttamisen
  • myynnin johtamisen
  • yksilön myyntityön ja valikoiman kehittämisen
  • kehittämisprojektin suunnittelun ja toteuttamisen
  • brändin kehittämisen tai
  • asiakkuusmarkkinoinnin

Tutkintokoulutuksen sisältö suunnitellaan yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon pääkouluttajan kanssa siten, että opiskelut tukevat osaamistarpeiden kehittämistä sekä yrityksen tavoiteasetannan toteutumista. Sisällöstä muodostuu näin henkilökohtainen opiskeluohjelma. Tyypillinen sisällön laajuus on 6-10 lähipäivää sekä opiskelijan kehittymistarpeiden mukaisesti itsenäistä opiskelua ja verkkokursseja. Katso tarkemmat tiedot tutkinnon perusteista täältä.

Tutkintokoulutus

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan aikuiskoulutuksena. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on noin yksi vuosi. Tutkinnon voit suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos sinulla on riittävä osaaminen. Tutkinnon suorittamista varten tarvitset aina työpaikan, joka toimii näyttöympäristönä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Tutkinto soveltuu henkilöille, joilla on jo kokemusta ja työpaikka myynnin ja markkinointiviestinnän asiantuntija- tai esimiestehtävissä.  Tutkinto ei kuitenkaan sovi alanvaihtajille, vaan vaatii useamman vuoden kokemuksen myynti- tai markkinointiviestinnän työstä.

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Jos koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös työnantajan edustaja.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu