Ammattitutkinnot

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan
Pituus
henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osa-alueiden opiskelu kehittää osaamistasi esimerkiksi myynnin ja asiakaspalvelun, markkinointiviestinnän toimeksiantojen, asiakaskokemuksen kehittämisen tai digitaalisten myynnin ja markkinointiviestinnän kanavien käytössä.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos työskentelet myynnin tai markkinointiviestinnän tehtävissä ja haluat kehittää alan osaamistasi. Sinulla on oltava entuudestaan alan kokemusta sekä alan työ- tai harjoittelupaikka, jossa sinulla on mahdollisuus tehdä monipuolisesti myynnin tai markkinointiviestinnän suunnittelun, toteuttamisen ja analysoinnin työtehtäviä. Jos sinulla ei ole alan työkokemusta, sinulle sopii liiketoiminnan ammattitutkinnon sijasta liiketoiminnan perustutkinto.

Koulutukseen vaaditaan hyvä kirjallinen ja suullinen suomen kielen ja yhden vieraan kielen taito.

Miten koulutukseen osallistujat ovat hyötyneet myynnin ja markkinointiviestinnän koulutuksesta?

Lue miten Jessica koki opiskelun hyödyt ja käytännöt Taitotalossa.

Mistä tutkinto muodostuu ja miten se suoritetaan?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalassa on yksi pakollinen tutkinnon osa ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkintoon valitaan työtehtäviesi mukaan tutkinnon osia seuraavasti:

 • Pakollinen tutkinnon osa Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osaamispistettä)
 • Jompikumpi seuraavista valinnaisista tutkinnon osista:
  • Markkinointiviestinnän toimeksianto (60 osaamispistettä)
  • Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen (60 osaamispistettä)
 • Yksi valinnainen tutkinnon osa seuraavista:
  • Asiakashankinta (60 osaamispistettä)
  • Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu (60 osaamispistettä)
  • Projektinhallinta (60 osaamispistettä)
  • Ratkaisumyynti (60 osaamispistettä)
  • Tapahtumatuotanto (60 osaamispistettä)
  • Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus (60 osaamispistettä)
  • Tuoteryhmätyöskentely (60 osaamispistettä)
  • Voit valita tutkinnon osan myös toisesta liiketoiminnan ammattitutkinnon osaamisalasta (40–60 osaamispistettä) tai tutkinnon osan tai osia toisesta ammatillisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta (20–60 osaamispistettä).

Koulutus perustuu Opetushallituksen määräämiin tutkinnon perusteisiin. Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan tutkinnon perusteisiin.

Opintojesi aikana saat tukea ja ohjausta oman työsi kehittämiseen ja opit muiden samassa roolissa toimivien kokemuksista. Tutkinnon suoritat näyttämällä ammattitaitosi käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla, ja saat virallisen tutkintotodistuksen osaamisestasi. 

Koulutuksen voit aloittaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti joustavasti ympäri vuoden. Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus sinulle sekä koulutuksen tarve. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä kanssasi, ja oppisopimuskoulutuksessa suunnittelussa on mukana myös työnantajan edustaja.

Koulutus koostuu työelämässä oppimisesta, yksilöllisesti sovituista myynnin ja markkinointiviestinnän koulutuspäivistä, verkko-oppimisesta ja ohjatusta etätyöskentelystä. Opiskelijoiden käytössä on Moodle-pohjainen verkko-oppimisympäristö Taitoforum. Taitotalon koulutuspäiviä on koulutuksen aikana tarpeidesi mukaan, enintään noin kymmenen. Kaikkiin koulutuspäiviin on mahdollista osallistua etänä. Koko myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan suorittaminen kestää yleensä noin vuoden.

Tutkinnossa vaadittavan osaamisen hankit henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla alan työtehtäviä tehden. Oppisopimuskoulutuksessa ja koulutussopimusjaksolle nimetään työpaikalta ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja.

Jos sinulla on jo tutkinnon edellyttämä osaaminen, voit suorittaa liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan suoraan näytöin ilman edeltävää koulutusta.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan ammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta. 

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu