Ammattitutkinnot

Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 13 kuukautta
Pituus
n. 13 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia vauriokorjaustehtävissä sekä kehittää omaa ammattitaitoasi ja organisaatiosi toimintaa.

Ajoneuvoalan ammattitutkinto antaa sinulle kokonaisnäkemyksen toimialasta ja organisaatiosta, jossa työskentelet. Osaat toimia itsenäisesti, asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti noudattaen oman alasi säädöksiä ja määräyksiä. Sinulle syntyy myös kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistasi ajoneuvoalan vauriokorjauksen toteuttajana.

Tutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on jo kokemusta työelämästä. Olet työskennellyt vauriokorjaamolla ja olet kiinnostunut kehittämään itseäsi auto-alalla.

Suoritettuasi ajoneuvoalan ammattitutkinnon, vauriokorjauksen osaamisalan, voit toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä.

Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta.

Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS).

Vauriokorjauksen osaamisala (korimekaanikko)

Pakolliset tutkinnon osat, 100 osp

  • Vahingon haltuunotto, 40 osp
  • Oikaisutyöt, 30 osp
  • Osien asennus-, korjaus- ja vaihtotyöt, 15 osp
  • Muovikorjaus, 15 osp          

Valinnaiset tutkinnon osat, 50 osp

  • Lasin vaihto ja korjaus, 25 osp
  • Maalipintaa rikkomaton korjaus, 25 osp
  • Alumiinisten korienosien oikaiseminen  25 osp

Koulutuksen aloitusajankohta

Aloituspäivä lähiopetuksena Taitotalossa 9.4.2024

Oppisopimus

Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella (opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon välinen sopimus). Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on myös sitouduttava järjestämään työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja tukemaan oppimista (nimetty työpaikkaohjaaja). 

Opiskelijamaksu on 200 €. 

Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä. 

Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu