Ammattitutkinnot

Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 36 kuukautta
Hinta
200 EUR
Pituus
n. 36 kuukautta
Hinta
200 EUR
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto

Energia-alan ammattitutkinnon suorittaneella on energia-alan työtehtävissä vaadittu ammattitaito. Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia turvallisesti, itsenäisesti ja yhteistyössä energia-alan vaihtelevissa työympäristöissä. Osaat noudattaa määräyksiä, standardeja ja annettuja ohjeita, työelämän toimintatapoja ja työturvallisuusvaatimuksia.

Energia-alan ammattitutkinnossa on kolme erilaista kokonaisuutta eli osaamisalaa. Taitotalossa on mahdollista suorittaa näistä kaukolämpöasentajan ja voimalaitoksen käyttäjän tutkinnot. Ammattitutkinnon voit suorittaa, kun sinulla on alan työkokemus ja alan työpaikka, jossa voit kehittää ammatillista osaamistasi. Opiskelu toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella. 

Jos tarvitset B-koneenhoitajan tai A-koneenhoitajan pätevyyskirjan, voit suorittaa tutkinnon voimalaitostekniikan osaamisalalta tietyt tutkinnon osat ja näillä hakea tarvitsemiasi pätevyyskirjoja. B-koneenhoitajan koulutuksen (tutkinnon osa toiminta lämmöntuotannossa) voi suorittaa myös valinnaisena tutkinnon osana kaukolämmönosaamisalalla.  

Kaukolämpöasentaja tuntee kaukolämpölaitosten kattilat ja varusteet, polttoaineet ja niiden käsittelyn. Hän osaa raportoida työt ja toimenpiteet sekä ennakoida kattiloiden korjaus- ja kunnossapitotarpeen. Kaukolämpöasentaja osaa toimia kaukolämmön tuotantolaitosten toimintaperiaatteiden mukaisesti laitoksen käyttö- ja kunnossapitotöissä. Hän osaa toimia kaukolämmön tuotantolaitoksen töissä. Lisäksi hän osaa toimia kaukolämpöverkon toimintaperiaatteiden mukaisesti käytön ja kunnossapidon töissä sekä toimia kaukolämpöverkon töissä ymmärtäen työn riskit ja huomioida turvallisuustekijät omassa työssään. Kaukolämpöasentaja osaa käyttää oikein asiakaslaitteita, hallitsee asiakaslaitteiden kunnossapidon ja osaa toimia turvallisesti asiakaslaitteiden käyttö- ja kunnossapitotöissä. 

Hän hallitsee työssään tarvitsemiensa tietojärjestelmien ja sovelluksien käytön. 

Tutkinnon rakenne

Energia-alan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu osaamisalakohtaisista pakollisista tutkinnon osista (120 osaamispistettä kaukolämpöasennuksen osaamisalalla) ja osaamisalakohtaisista valinnaisista tutkinnon osista (30 osaamispistettä kaukolämpöasennuksen osaamisalalla).  

Energia-alan ammattitutkinnon perusteista löydät tarkemman kuvauksen tarvittavasta osaamisesta. 

Kaukolämpöasentaja tuntee kaukolämpölaitosten kattilat ja varusteet, polttoaineet ja niiden käsittelyn. Hän osaa raportoida työt ja toimenpiteet sekä ennakoida kattiloiden korjaus- ja kunnossapitotarpeen.

Tutkintokoulutuksen toteutus

Järjestämme energia-alan ammattitutkintoon johtavaa tutkintokoulutusta, jonka kestoon vaikuttavat opiskelijan osaaminen, työkokemus ja aiempi koulutus. Tutkintokoulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää työpaikalla käytännön työssä tapahtuvaa oppimista, etäopiskelua ja tarvittaessa lähipäiviä. Tutkinto suoritetaan käytännön näytöin. Koulutus tapahtuu työn ohessa. 

Taitotalo järjestää ammattitutkintoon ja pätevyyskirjoihin tarvittavaa koulutusta sekä näyttöjä myös yrityskohtaisina. Järjestämme tarvittaessa myös syventävää ja täydentävää alan koulutusta. Kysy lisää asiantuntijoiltamme! 

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma 

Laadimme kanssasi henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa kartoitamme nykyisen osaamisesi (tutkinnot, koulutus ja työkokemus) ja sovimme lähi- ja etäopiskelusta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä tutkinnon suorittamisesta. Osallistut lähipäiviin, joiden aiheista sinulla on osaamisen hankkimisen tarvetta. Etäopiskelussa käytämme Optima-verkko-oppimisympäristöä sekä alan kirjallisuutta. Luennoijamme ovat pitkän käytännön työkokemuksen omaavia alansa asiantuntijoita. Opinnoissa menestyminen edellyttää omatoimista harjoittelua. Lähipäivät sisältävät pienryhmätyöskentelyä, jolloin opiskelija tutustuu muiden työyhteisöjen työskentelytapoihin. 

Opiskelijamaksu

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa Energia-alan ammattitutkinto, kaukolämpöasentajan tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kaukolämpöasentaja, energia-alan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu