Erikoisammattitutkinnot

HR-asiantuntija, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 12 kuukautta
Pituus
n. 12 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

HR-asiantuntija, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala soveltuu muutaman vuoden henkilöstöhallinnon asiantuntija- tai esimiestehtävissä toimineille. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on osaamista muun muassa henkilöstön kehittämisestä, työsuojelusta ja työlainsäädännöstä, ja pystyt toimimaan organisaation esimiesten tukena.

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy yksi pakollinen tutkinnon osa (vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen) ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Valinnaisiksi tutkinnon osiksi voit valita henkilöstöhallinnon osaamisalalla esimerkiksi henkilöstön osaamisen kehittämisen, hankintojen suunnittelun ja toteuttamisen, työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisen tai kehittämisprojektin suunnittelun ja toteuttamisen.

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Henkilöstötyö, 60 osp
  • Henkilöstön osaamisen kehittäminen, 60 osp
  • Hankintojen suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp
  • Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp
  • Toiminnan ohjaus ja mittaaminen, 60 osp
  • Työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittäminen, 60 osp
  • Tutkinnon osa toiselta osaamisalalta, 60 osp
  • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 60 osp

Tutkintokoulutuksen sisältö suunnitellaan yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon pääkouluttajan kanssa siten, että opiskelut tukevat osaamistarpeiden kehittämistä sekä yrityksen tavoiteasetannan toteutumista. Tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Työnimikkeenäsi voi olla esimerkiksi HR-koordinaattori, HR Specialist, HR-Manager tai HR-päällikkö. Jos nykyisen työpaikan työtehtäviisi kuuluu henkilöstöhallinnon työtehtäviä, voit silti hakeutua koulutukseen, vaikka nimikkeesi ei olisi HR-ammattilainen tai muu edellä mainituista.

Koulutuksen sisällöstä muodostuu henkilökohtainen opiskeluohjelma. Tyypillinen sisällön laajuus on 6-10 lähipäivää sekä opiskelijan kehittymistarpeiden mukaisesti itsenäistä opiskelua ja verkkokursseja. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, aikuiskoulutuksena. Katso osaamisalakohtaiset tutkinnon osat ePerusteista.

Tutkintokoulutus

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon henkilöstöhallinnon osaamisalan aikuiskoulutuksena. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on noin yksi vuosi. Tutkinto on suoritettavissa myös ilman tutkintokoulutusta, jos henkilöllä on riittävä osaaminen hankittuna. Tutkinnon suorittamista varten tarvitset aina työpaikan, joka toimii näyttöympäristönä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Tutkinto soveltuu henkilöille, joilla on jo kokemusta ja työpaikka henkilöstöhallinnon asiantuntija- tai esimiestehtävissä.  Tutkinto ei kuitenkaan sovi alanvaihtajille, vaan vaatii useamman vuoden kokemuksen henkilöstötyöstä. 

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle, sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, oppilaitoksen edustajan ja työnantajan kanssa. Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

 

1.1.2024 alkaen Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnossa koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä 

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon suorittaminen on maksutonta. 

Opintojen kulku

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta HR-asiantuntija, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu