Ammatillinen koulutus

Hitsaajan pätevöintikoulutus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
Sisältö ja kesto voivat vaihdella päivistä muutamaan viikkoon.
Pituus
Sisältö ja kesto voivat vaihdella päivistä muutamaan viikkoon.
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hitsaajan pätevöintikoulutus

Koulutus ylläpitää ja päivittää hitsaajan pätevyyshitsauksen osaamisen. Voit hakeutua koulutukseen, jos tarvitset vanhenevien pätevyyshitsauksien uusimisen tai pätevyyksien täydentämistä. Koulutus parantaa työllistymismahdollisuuksia ja vastaa osaavan työvoiman kysyntään työmarkkinoilla. Koulutus sisältä tulityö-, työturvallisuus- ja ensiapukortit.

Ajankohta

22.8.–16.12.2022 (jatkuva haku, eli voit hakea ja aloittaa koulutuksen missä vaiheessa tahansa, kunhan sinulle jää riittävästi aikaa opintojen suorittamiseen)

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus on suunnattu osaamistaan päivittäville tai täydentäville hitsaajille. Pätevöintikoulutus sopii jo alalla toimineille ja alan työkokemusta omaaville. Maahanmuuttajilta vaaditaan riittävää suomen kielen taitoa. Työssä edellytetään hyvää terveyttä.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille.

Sisältö

Lyhyen koulutuksen aikana suoritetaan töissä vaadittavat hitsaajan pätevyyskokeet puikko-, MIG/MAG-, TIG- tai kaasuhitsausprosessilla. Koulutuksen alkuvaiheessa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jolloin määritellään koulutuksen pituus. Koulutuksen sisältö ja pituus voivat vaihdella yksittäisistä päivistä muutamaan viikkoon henkilön tilanteesta riippuen.

Oppilaaksi valinta

Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa tarkempi soveltuvuus koulutukseen kartoitetaan. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua tai työssäoppimista. Lähiopetusta on arkipäivisin klo 8.30–15.00.

Koulutuspaikka

Taitotalo, Valimotie 8, Helsinki, Pitäjänmäki

Hakeminen

Hakeutuminen koulutukseen tapahtuu oman työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla https://www.te-palvelut.fi/ olevalla sähköisellä hakulomakkeella (hakusanana toimii koulutuksen URA-numero, joka on 707348). Internetin kautta lähetetty sähköinen hakemus ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperinen hakemus jätetään täytettynä oman alueen työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistossa. Toimisto ilmoittaa valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata https://www.te-palvelut.fi/ > Oma asiointi > koulutushakemus.

Opiskelijamaksu

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9–16.15 numerosta 0295 020 702, Facebookissa  ja Chat-palvelussa ma–pe klo 9–16 .

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hitsaajan pätevöintikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu