Ammattitutkinnot

Eläintenkouluttaja, eläintenhoidon ammattitutkinto 19.3.2024

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 18 kuukautta
Seuraava aloitus
19 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 18 kuukautta
Seuraava aloitus
19 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Eläintenkouluttaja, eläintenhoidon ammattitutkinto 19.3.2024

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten kouluttamisen osaamisala antaa sinulle valmiudet toimia eläintenkouluttajan monipuolisessa ammatissa. Osaat toimia itsenäisesti ja asiakaspalveluhenkisesti eläinten hyvinvoinnin, käyttäytymisen ja kouluttamisen ammattilaisena.

Tervetuloa eläintenhoidon ammattitutkinnon etäinfoon kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta
•    11.9.2023 maanantaina klo 16-17 Liity etäinfoon tästä
•    9.11.2023 torstaina klo 16-17 Liity etäinfoon tästä

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

 

Eläintenhoidon ammattitutkinto eläinten kouluttamisen osaamisalalta pätevöittää sinut eläintenkouluttajan ammattiin. Eläintenkouluttaja voi toimia erilaisissa työtehtävissä kouluttaen eri eläinlajeja.

Eläintenkouluttajien työtehtäviin kuuluu esimerkiksi erilaisten kurssien pitäminen, yksilökoulutukset, lajikoulutukset, eläimen hyvinvointia parantavien käytösten kouluttaminen sekä eläinten kouluttaminen erilaisiin työtehtäviin ja kilpailuihin. Eläintenkouluttaja työskentelee aina eläinten hyvinvoinnin ja asiakkaiden tarpeet huomioiden. 

Koulutuksen avulla kehität eläinten käyttäytymisen, terveyden ja hyvinvoinnin osaamistasi, sekä perehdyt eläinten oppimisen lainalaisuuksiin ja eläinten kouluttamiseen.  

Kartoituskutsu lähetetään sähköpostitse kaikille hakeutuneille 11.12.2023. Kartoitus tulee tehdä 31.12.2023. mennessä. Kartoitusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 12.1.2024, jonka perusteella tehdään valinnat. 

Haastattelut etäyhteyksin 18.1.-24.1.2024.

Opiskelupaikasta ilmoitetaan viimeistään 31.1.2024.

Tutkinnon rakenne  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinten kouluttamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia. 

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Koulutukseen kuuluvat eläintenkouluttamisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat, 110 osp

  • Eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 70 osp 
  • Asiakaspalvelu eläinten kouluttamisessa, 40 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat, 40 osp

  • Eläinalan yritystoiminta, 20 osp
  • Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp 
  • Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, 40 osp 
  • Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp 

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintokoulutus 

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus sinulle sekä ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi. Tarvittava ammattitaito hankitaan lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssä oppien. Kouluttautuminen tässä koulutuksessa on päätoimista.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta 30–70 päivää (0–7 päivää/kk) ja työssäoppimista 200–600 tuntia, mitkä määräytyvät henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan.

Työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana sinulla tulee olla mahdollisuus osallistua erilaisiin eläintenhoidon ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin. Hankit itse työssäoppimispaikkasi. Osa työelämässä tapahtuvasta oppimisesta on mahdollista suorittaa ulkomailla.

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen – yleensä 1–1,5 vuotta. 

Koulutus ja oppilaitoksemme täyttävät KELAn ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavan ammattitutkinnon opintotuen myöntämisen kriteerit.

Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta.

Kenelle koulutus soveltuu? 

Katsomme valinnoissa eduksi, että sinulla on asiakaspalvelualan työkokemusta ja vähintään harrastuneisuutta tai koulutuskokemusta eläinten parista. Tunnet ammatinkuvaa ja sinulla on motivaatio alalle. Eläintenkouluttajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2.1.).

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus sinulle sekä varsinainen koulutuksen tarve ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.

Opiskelijamaksu

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa (eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisala) koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–2 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi).

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 maaliskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenkouluttaja, eläintenhoidon ammattitutkinto 19.3.2024? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu