Ammattitutkinnot

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, työnjohto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 24 kuukautta
Pituus
n. 24 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, työnjohto

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti ja ottaa huomioon autoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Työnjohtajana toimiessasi osaat noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita.

Haluatko vahvistaa ja kehittää osaamistasi ajoneuvoalan työnjohtajana? Jos vastasit kyllä, ajoneuvoalan ammattitutkinnon työnjohdon osaamisala sopii sinulle, joka työskentelet autoalalla henkilöautojen tai raskaan kaluston puolella toimihenkilönä tai työntekijänä, esimerkiksi työnjohtajana, huoltoneuvojana, tiiminvetäjänä tai yrittäjänä.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen osaat ottaa huomioon ajoneuvoalaa säätelevät lait ja määräykset, noudattaa hyvän esimiestyön periaatteita, arvioida ja kehittää omaa osaamistasi, huolehtia työturvallisuudesta sekä laatu- ja ympäristömääräysten noudattamisesta, toimia kustannustehokkaasti, suunnitella ja organisoida oman vastuualueesi toimintaa, toimia asentajien työhön perehdyttäjänä, huolehtia työympäristöstä ja toimia asiakaslähtöisesti. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on kokonaisnäkemys autoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta työnjohdollisesta roolistasi autoalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana. 

Tutkinnon rakenne

Työnjohdon osaamisala

Pakolliset tutkinnon osat 100 osp

  • Autoalan työnjohtajana toimiminen, 50 osp
  • Asiakaspalvelutoimintojen suunnittelu ja organisointi, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 50 osp

  • Ajoneuvokorjaamon toimintojen organisointi, 25 osp
  • Ajoneuvo- tai varaosamyynnin toimintojen organisointi, 25 osp
  • Kehitystehtävän suunnittelu, 25 osp
  • Varasto- tai terminaalitoimintojen organisointi, 25 osp
  • Tutkinnon osa tai osia toisesta tutkinnosta tai osaamisalasta 

Tutkintoon voidaan valita tutkinnon osa tai osia toisesta osaamisalasta tai perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta sen verran, että tarvittava 25 osp täyttyy. Tutkinnon osa tai osat nimetään tutkintotodistukseen samoin kuin valitussa tutkinnossa. Osaamispistemäärä on valitun tutkinnon mukainen.

Tutkintokoulutus

Tutkintokoulutuksen voi aloittaa joko syksyllä tai keväällä. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Taitotalo varmistaa hakeutujan soveltuvuuden alalle. Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS). 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Oppisopimuksella 200 €. Lue lisää oppisopimuksesta

Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti 

(Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto, työnjohto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu